Αστυνομικός σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

Αστυνομικός σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

Πρώην αστυνομικός από την Νότια Ντακότα των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του, προκειμένου να την εκδικηθεί που τον απάτησε και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

O πρώην αστυνομικός Ράσελ Μπέρτραμ σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του με το όπλο του, θέλοντας να την εκδικηθεί για την απιστία, αλλά και για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής.

Όπως έγινε γνωστό ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Νότιας Ντακότα, των ΗΠΑ, δολοφόνησε την αρραβωνιαστικιά του προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει τα 900.000 δολάρια της ασφάλειας ζωής της.

Το δικαστήριο που ανέλαβε την υπόθεσή του τον έκρινε ένοχο για την δολοφονία της αρραβωνιαστικιάς του, παρά τους ισχυρισμούς του ιδίου ότι επρόκειτο για ατύχημα, καθώς το όπλο του εκπυρσοκρότησε.

Ωστόσο, από τις έρευνες των Αρχών προέκυψε ότι ήταν δολοφονία με κίνητρο τη ζήλια, καθώς η μνηστή του ήταν έγκυος, μόνο που το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι δικό του, μιας είχε υποβληθεί σε στείρωση και ήξερε ότι το παιδί δεν υπήρχε πιθανότητα να είναι δικό του.

Ο Μπέρτραμ είχε διατελέσει αρχηγός της αστυνομίας του Χάρισμπεργκ, στη Νότια Ντακότα, ισχυρίστηκε ότι η καραμπίνα του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, το 2009, κατά τη διάρκεια κυνηγιού στην κομητεία Γκρέγκορι, τραυματίζοντας θανάσιμα τη Λεονίλα Στίκνεϊ στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους στις Αρχές η αρραβωνιαστικιά του ήταν αυτή που τράβηξε την κάννη του όπλου του πάνω της, με αποτέλεσμα να τη πυροβολήσει στην κοιλιά.

Μετά τον θάνατό της ο Μπέρτραμ παντρεύτηκε τη μικρότερη αδερφή της νεκρής αρραβωνιαστικιάς του, ωστόσο μετά τη σύλληψή του η σύζυγός του υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου.

Η ποινή του θα απαγγελθεί το Νοέμβριο, όμως το σίγουρο είναι πως θα του επιβληθεί τουλάχιστον ισόβια κάθειρξη με τις πιθανότητες για θανατική ποινή να είναι υπαρκτές.

(ΠΗΓΗ: washingtonpost)

SHARE: