Αξιωματούχος-"κατσέρ" κατά ρεπόρτερ που τόλμησε να του κάνει ερώτηση που δεν του άρεσε

Η στιγμή που ο τοπικός αξιωματούχος επιτίθεται στον δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος κρατικού τηλεοπτικού καναλιού τόλμησε να ρωτήσει τον 52χρονο αξιωματούχο με τι χρήματα έφτιαξε το νέο του σπίτι και αυτός βγήκε εκτός εαυτού.

Σκηνές απείρου κάλλους κατέγραψε κάμερα στη Ρωσία, με έναν τοπικό αξιωματούχο του κόμματος του Πούτιν να ξυλοφορτώνει δημοσιογράφο κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, που...τόλμησε να τον ρωτήσει για υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Στο βίντεο φαίνεται ο εξαγριωμένος Σεργκέι Ζάιτσεφ, επικεφαλής μιας περιοχής στη Σιβηρία να αρπάζει το μικρόφωνο του ρεπόρτερ Ιβάν Λιτόμιν και στη συνέχεια να του επιτίθεται, ρίχνοντάς τον κάτω με δύναμη.

Αφορμή για το ξέσπασμα του 52χρονου αποτέλεσαν οι συνεχόμενες ερωτήσεις του δημοσιογράφου για το νεόκτιστο σπίτι του, καθώς φέρεται να άρπαξε 69 εκατ. ευρώ από το ταμείο για την ανακατασκευή σπιτιών που καταστράφηκαν από φωτιές το 2015, για να φτιάξει το "παλάτι" του.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, όπως έγινε γνωστό, εξετάζει την υπόθεση ενώ το κόμμα του, η Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι τον αποπέμπει. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι 6 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζάιτσεφ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για "αμέλεια" για την καταστροφή 1.500 σπιτιών από τις φωτιές που οδήγησαν στον θάνατο 30 ανθρώπους και τραυμάτισαν 54. Εξέτισε μέρος της ποινής και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με αμνηστία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE: