Σοκ στην Αυστραλία: 5χρονος φέρεται να βιάστηκε από ομάδα ανηλίκων αγοριών

Σοκ στην Αυστραλία: 5χρονος φέρεται να βιάστηκε από ομάδα ανηλίκων αγοριών
Αστυνομία της Αυστραλίας (φωτογραφία αρχείου) AP

Ένα 5χρονο αγόρι φαίνεται πως βιάστηκε από μια ομάδα ανήλικων αγοριών σε μια παραλία της Αυστραλίας. Οι φερόμενοι βιαστές ήταν μεταξύ των 10 και 13 ετών.

Ένα αγόρι 5 ετών φέρεται πως βιάστηκε από τρία παιδιά σε μια παραλία της Βόρειας Αυστραλίας, νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι αναφορές της αστυνομίας δείχνουν πως το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη, σε μια παραλία κοντά στην πόλη Napranum της Αυστραλίας, στις 7 το απόγευμα την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το CNN, τα 3 ανήλικα αγόρια που φέρεται πως βίασαν το 5χρονο, είναι μεταξύ των ηλικιών των 10 και 13 και” θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από το Νόμο για τη δικαιοσύνη των νέων “, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Την Παρασκευή, η Επίτροπος της Αστυνομίας της περιοχής, Katarina Carroll δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν ” μια απόλυτη τραγωδία”.

“Δυστυχώς ναι, το διερευνήσαμε αυτό. Αντιμετωπίζεται, ενώ συνεργαζόμαστε και με την κοινότητα. Δεν έπρεπε να συμβεί, είναι ένα τραγικό περιστατικό”, δήλωσε η Carroll στους δημοσιογράφους.

Η Napranum είναι μια κοινότητα που θεωρείται από τις πιο μειονεκτούσες του Queensland, αν και η οικονομία της έχει βελτιωθεί αρκετά την την τελευταία δεκαετία. Η περιοχή του κοντά στο Napranum φιλοξενεί περίπου 1.000 αυτόχθονες πληθυσμούς.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2006, όταν ένα 10χρονο κορίτσι είχε βιαστεί από 3 άνδρες και 6 ανήλικα αγόρια
στην πόλη Aurukun, η οποία είναι 190 χιλιόμετρα μακριά από το Napranum.

Η υπόθεση πυροδότησε οργή σε ολόκληρη την Αυστραλία, μετά την επιβολή ποινών που τέθηκαν σε αναστολή για τους δράστες. Ο δικαστής της υπόθεσης, δεν καταδίκασε την ομάδα των βιαστών καθώς ισχυρίστηκε “ότι το κορίτσι πιθανότητα συμφώνησε να προβεί σε ερωτική πράξη μαζί τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα