Αυστραλία: Ελκυστική η Αθήνα παρά την κρίση

Αυστραλία: Ελκυστική η Αθήνα παρά την κρίση

Παρά την κρίση, η Αθήνα παραμένει ελκυστική υπογραμμίζει, σε δισέλιδο τουριστικό αφιέρωμα για την ελληνική πρωτεύουσα, ο αρθρογράφος των δυο κορυφαίων αυστραλιανών εφημερίδων Daniel Scott.

Ο Αυστραλός δημοσιογράφος κάνει περιήγηση στον Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα και στο Σύνταγμα για την αλλαγή της Προεδρικής φρουράς, αναλογιζόμενος το "μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας και των σπουδαίων αρχιτεκτονικών μνημείων".

Εντυπωσιασμένος, όμως, αναφέρεται και στο "ταχύτατο, υπερσύγχρονο σύστημα υπόγειου σιδηρόδρομου», ενώ μετά από μία σύντομη αναδρομή στη μεταπολεμική ελληνική ιστορία, σχολιάζει ότι η Αθήνα, ως σύγχρονος τουριστικός προορισμός, είναι «ιδιαίτερα ελκυστική, κυρίως για τους Αυστραλούς, χάρη στις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των εστιατορίων, σε αντιδιαστολή με τις αντίστοιχες στην Αυστραλία".

Εντούτοις, αναφέρει ότι παρατηρείται «σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης κυρίως από τη Γερμανία, εξαιτίας, ενδεχομένως, της οικονομικής κρίσης και της επιβολής μέτρων λιτότητας, μέτρα για τα οποία η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών θεωρεί υπεύθυνη την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης".

Επιπλέον, επισκέπτεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, για να καταλήξει στον λόφο του Λυκαβυττού με τις "θετικότερες εντυπώσεις και την αισιοδοξία ότι η χώρα θα βγει νικήτρια από τη μάχη με την οικονομική κρίση".

Τέλος, το αφιέρωμα πλαισιώνεται από φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Παρθενώνα, το Μοναστηράκι, το Μουσείο της Ακρόπολης και τις Καρυάτιδες και παράλληλα, σημειώνεται ότι "πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού" και με την παροχή των αντίστοιχων επαγγελματικών διευκολύνσεων από το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου.

SHARE:

24Media Network