Αυστραλία: Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Καμπέρα

Αυστραλία: Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Καμπέρα

Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων εν αναμονή απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστραλίας

Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Αυστραλία, έγιναν το Σάββατο στην Καμπέρα, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου νόμου που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλόφιλων.

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Περιοχής Πρωτεύουσης και δεν ισχύει σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια.

Μάλιστα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδόσει την απόφασή του την Πέμπτη, αλλά έως τότε πολλά ζευγάρια ομοφυλόφιλων εκδήλωσαν το ενδιαφέρουν τους να τελέσουν τους γάμους τους, ενώ αρκετά τούς τέλεσαν κατά το Σαββατοκύριακο.

Μεταξύ αυτών που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου είναι και οι δύο άνδρες, ονόματι Ουλίσις Γκάρσια και Κρεγκ Μπέρι που δήλωσαν ότι θα παντρευτούν όσες φορές χρειαστεί έως ότου οι γάμοι των ομοφυλόφιλων αναγνωριστούν παναυστραλιανά.

«Ακόμα κι αν το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματικό τον γάμο μας και τον ακυρώσει εμείς θα ξαναπαντρευτούμε. Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος μας. Για μας είναι και μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον έρωτά μας» είπε ο Κρεγκ Μπέρι προσθέτοντας ότι το ζευγάρι έχει την πλήρη στήριξη των οικογενειών τους και των φίλων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Όχι" στον γάμο μεταξύ ομοφύλων είπαν οι Κροάτες

Στο Μονπελιέ ο πρώτος γκέι γάμος στη Γαλλία

SHARE:

24Media Network