Αυστραλία: Ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας ο Τόνι Άμποτ

Αυστραλία: Ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας ο Τόνι Άμποτ

Ο Τόνι Άμποτ ορκίστηκε ο 28ος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δέκα μέρες μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, και στη συνέχεια ορκίστηκε η κυβέρνησή του που αποτελείται από 42 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Ο Τόνι Αμποτ ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, με πρώτη κυβερνητική υπόσχεση να σταματήσει αμέσως τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και άλλα μέτρα για την αλλαγή του κλίματος.

Ο συντηρητικός συνασπισμός του Άμποτ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου με μια σταθερή πλειοψηφία στη βουλή, αλλά στο κυβερνητικό του έργο θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από μικρότερα κόμματα με τα οποία θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό για να υπάρξει ισορροπία στη Γερουσία και να περάσει το νομοθετικό του έργο μέσω του κοινοβουλίου.

Ο Άμποτ πάντως ευθύς εξ αρχής έχει επικριθεί μέσα στο ίδιο του το κόμμα, για την επιλογή να τοποθετήσει μόνο μια γυναίκα στο κυβερνητικό σχήμα, την υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ. Ο ηγέτης των εργατικών Κρις Μπόουεν, δήλωσε μάλιστα ότι το Αφγανιστάν έχει περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση από ότι η Αυστραλία.

(Πηγή:ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

New Australian PM Tony Abbott sworn in

SHARE:

24Media Network