Αυστραλία: Τεράστια σύννεφα σκόνης έκρυψαν το φως

Αυστραλία: Τεράστια σύννεφα σκόνης έκρυψαν το φως
Αυστραλία: Τεράστια σύννεφα σκόνης έπληξαν την κεντρική Νέα Νότια Ουαλία Youtube @Drone footage shows massive dust storm sweeping across central New South Wales

Τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η μέρα έγινε νύχτα με τεράστια σύννεφα καπνού να σκεπάζουν την πόλη της κεντρικής Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ισχυροί άνεμοι, που δημιουργήθηκαν ύστερα από το πέρασμα των καταιγίδων έφεραν στη κεντρική Νέα Νότια Ουαλία τεράστια σύννεφα καπνού, που έκαναν “τη μέρα νύχτα”.

Τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το φαινόμενο να κατευθύνεται προς την πόλη Dubbo και τις διπλανές περιοχές. Τα σύννεφα ήταν τόσο πυκνά που κυριολεκτικά κάλυψαν τις πόλεις από κάθε ακτίνα φωτός.

Την ίδια στιγμή πολλές περιοχές της Αυστραλίας, όπως η Μελβούρνη και η Victoria, πλήττονται από καταιγίδες, ευχή και κατάρα για τους πολίτες, καθώς, αφενός βοηθούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αφετέρου δημιουργούνται πλημμύρες λόγω της αποψίλωσης των δασών.

Σύμφωνα με τον Guardian, η βροχή και το χαλάζι που έπληξαν την περιοχή της Victoria, πυροδότησαν σχεδόν 1500 κλήσεις για έκτακτη βοήθεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα