Αυστραλός αρχίατρος εκφράζει φόβους ακόμα και για 10.000.000 κρούσματα

Φόβους για πολλά περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με όσα δηλώνονται, εξέφρασε αρχίατρος της Αυστραλίας
Φόβους για πολλά περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με όσα δηλώνονται, εξέφρασε αρχίατρος της Αυστραλίας AP PHOTO/NIRANJAN SHRESTHA

Την άποψη πως οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό μπορεί να φτάνουν και τα 10.000000, εξέφρασε με δηλώσεις του ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο οποίος στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα νέου κορονοϊού ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο. Την ίδια ώρα ωστόσο, ο αρχίατρος της Αυστραλίας σημείωσε ότι ο πραγματικός τους αριθμός παγκοσμίως μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπλάσιος, καθώς καταγράφονται λιγότερα κρούσματα λόγω έλλειψης διαγνωστικών τεστ σε ορισμένες χώρες για την Covid-19.

"Παγκοσμίως έχουμε καταγράψει ένα εκατομμύριο κρούσματα. Ωστόσο πιστεύουμε ότι ο πραγματικός τους αριθμός είναι πέντε ή δέκα φορές μεγαλύτερος", τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μπρένταν Μέρφι, προσθέτοντας ότι τα ποσοστά θνησιμότητας που διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ των διάφορων χωρών, το κάνουν να να πιστεύει ότι πολλά κρούσματα δεν εντοπίζονται.

ADVERTISING

Η Κίνα άρχισε να μετρά πρόσφατα τα ασυμπτωματικά κρούσματα του κορονοϊού Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ζητήσει από τις χώρες να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που κάνουν για τον νέο κορονοϊό, ενώ κάποιοι επικριτές έχουν επίσης επισημάνει διαφορές στον τρόπο που ορισμένες χώρες καταμετρούν τα κρούσματα SARS-CoV-2.

Η Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του 2019, μόνο πρόσφατα άρχισε να καταμετρά τα ασυμπτωματικά κρούσματα του νέου κορονοϊού, προκαλώντας επικρίσεις από κάποιους διεθνείς ειδικούς.

Χωρίς να επικρίνει την Κίνα, ή άλλες χώρες, ο Μέρφι σημείωσε ότι δεν εμπιστεύεται άλλα στοιχεία πέραν αυτών της Αυστραλίας. "Οι μόνοι αριθμοί τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα είναι οι αυστραλιανοί αριθμοί, ειλικρινά", δήλωσε. Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 5.300 κρούσματα και 28 θανάτους μέχρι στιγμής από την Covid-19.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Αυστραλία
SHARE:

24Media Network