Αυστρία: Ανοίγουν ξανά εστιατόρια και μπαρ – Πώς θα λειτουργούν

Αυστρία: Ανοίγουν ξανά εστιατόρια και μπαρ – Πώς θα λειτουργούν
Εστιατόριο στην Αυστρία AP Photo/Ronald Zak

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα που προχωράει στο άνοιγμα καταστημάτων εστίασης μετά την καραντίνα του κορονοϊού, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής.

Από την Παρασκευή (15/5) η Αυστρία προχωράει στο επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων μετά την καραντίνα του κορονοϊού, ανοίγοντας τα καταστήματα εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανέφεραν σε ρεπορτάζ του Euronews οι καταστηματάρχες στη Βιέννη, τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορεί να ανοίγουν ξανά, όμως γίνεται σεβόμενα τους κανόνες υγιεινής. Τι σημαίνει αυτό; Η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών θα είναι τουλάχιστον ενάμιση μέτρο, ενώ στα τραπέζια δε θα κάθονται περισσότερα από τέσσερα άτομα.

Παρέες οκτώ ατόμων, οι οποίες έχουν ήδη κλείσει τραπέζι σε κάποιο μπαρ, αναγκαστικά θα χωριστούν σε δύο μικρότερες παρέες των τεσσάρων. Από εκεί και πέρα, θα απολυμαίνονται συνεχώς όλα τα αντικείμενα κοινής χρήσης, όπως μενού ή αλατιέρες στα εστιατόρια, ενώ ο δήμος της Βιέννης θα δώσει κουπόνια αξίας 50 ευρώ στις οικογένειας για να τα ξοδέψουν στα εστιατόρια και να στηριχθεί η τοπική οικονομία.

Σερβιτόρος Αυστρία AP Photo/Ronald Zak

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα μέτρα, μιας και οι επιχειρήσεις τους θα δουλεύουν με το 60-70% του τζίρου, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα υποστούν σημαντική ζημιά.

Κάποιοι άλλοι πάλι, εξαντλούν την εφευρετικότητά τους και τοποθετούν κούκλες σε άδεια τραπέζια του μαγαζιού, προκειμένου οι πελάτες που θα έρθουν να μην νιώθουν “μόνοι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα