Αυστρία: Εννέα νεκροί σε τρεις ημέρες από χιονοστιβάδες

Αυστρία: Εννέα νεκροί σε τρεις ημέρες από χιονοστιβάδες
Μια πινακίδα "κίνδυνος χιονοστιβάδας" σε δρόμο της Αυστρίας AP

Οι αρχές της Αυστρίας αποκαλούν την κατάσταση "πρωτοφανή", καθώς η έντονη χιονόπτωση που ακολουθείται από ζεστό καιρό δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρεις ημέρες κατά τις οποίες περισσότερες από 100 χιονοστιβάδες έπληξαν την Αυστρία, δήλωσαν οι αρχές την Κυριακή, καθώς μετά από τις έντονες χιονοπτώσεις ακολούθησε θερμός καιρός, ο οποίος προκάλεσε ασυνήθιστα επικίνδυνες συνθήκες.

Οι περισσότερες από τις χιονοστιβάδες σημειώθηκαν στο δυτικό Τιρόλο, όπου μόνο την Παρασκευή σημειώθηκαν πέντε θάνατοι, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σε ένα από τα θανατηφόρα περιστατικά, τέσσερις Σουηδοί σκιέρ και ο οδηγός τους είχαν βγει εκτός πίστας, στη ζώνη γύρω από το Ισγκλ, κοντά στα ελβετικά σύνορα, όταν παρασύρθηκαν από το χιόνι. Ένας από τους σκιέρ κατάφερε να επιζήσει, καλώντας σε βοήθεια και διασώθηκε με αεροδιακομιδή από το σημείο. Το Σάββατο ένας 58χρονος έχασε τη ζωή του κοντά στο Ίνσμπρουκ σε χιονοστιβάδα που τραυμάτισε άλλους τέσσερις.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως αναφέρει ο Guardian, σημειώθηκαν περί τα 100 περιστατικά χιονοστιβάδων και χρειάστηκαν 70 παρεμβάσεις» ανέφεραν οι τοπικές αρχές του Τιρόλο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «πρωτοφανή» και προειδοποιώντας για ενδεχομένως νέα επεισόδια.

Τα τελευταία χρόνια οι χιονοστιβάδες στοιχίζουν περίπου 20 θανάτους ετησίως μόνο στην Αυστρία, ενώ ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία διετία λόγω του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα