Αυστρία: Η Ελλάδα επανέρχεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών

Ο αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα σημείωνε συνεχή πτώση μετά το 2006 και μια αναστροφή υπήρξε το 2013

Το γεγονός ότι «η Ελλάδα ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός έχει και πάλι αναστηθεί», τον καθιστά πολύ αισιόδοξο για τη φετινή θερινή περίοδο, τονίζει ο διευθυντής της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας «Niki» , Κρίστιαν Λέσγιακ, σε δηλώσεις του στο αυριανό φύλλο (Δευτέρα) της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», σημειώνοντας πως η εταιρεία του ήταν η μόνη που αύξησε μέσα στο 2013 τους προορισμούς της προς την Ελλάδα.

Επισημαίνει ακόμη, πως πτήσεις της «Niki» γίνονται πλέον και προς μικρότερα ελληνικά νησιά, όπως Σαντορίνη, Μύκονος ή Κάρπαθος και μάλιστα αυτές δεν είναι, ως συνήθως, μόνον μία φορά την εβδομάδα, αλλά, για παράδειγμα προς τη Σαντορίνη υπάρχουν έξι πτήσεις της εβδομαδιαίως. 

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Λέσγιακ, η εταιρεία του απευθύνεται σε τουρίστες οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά μόνον για ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος προσθέτει πως έχει αποδώσει και η προσπάθεια να προσφέρονται πτήσεις της εταιρείας για την Ελλάδα για μια μακρύτερη χρονική περίοδο, δηλαδή από το Πάσχα μέχρι το Νοέμβριο.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο διευθυντής της «Niki» αναφέρει πως για την εταιρεία του ο αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα σημείωνε συνεχή πτώση μετά το 2006 και μια αναστροφή υπήρξε το 2013 όταν ο αριθμός των κρατήσεων επανήλθε στο επίπεδο του 2006, ενώ για το 2014 έχει ήδη υπερβεί τον περυσινό.

SHARE:

24Media Network