Αυστρία: Ολοκληρώθηκε η ταχυδρόμηση στους άνω των 65 ετών μασκών FFP2

Αυστρία: Ολοκληρώθηκε η ταχυδρόμηση στους άνω των 65 ετών μασκών FFP2
O καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς AP

Το αυστριακό κράτος σχεδόν ολοκλήρωσε την ταχυδρομική αποστολή 10 μασκών FFP2 σε κάθε έναν από τους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το αυστριακό υπουργείο Υγείας, το 97% των πολιτών άνω των 65 ετών στην Αυστρία, έχουν ήδη λάβει ταχυδρομικά το δωρεάν πακέτο με τις δέκα μάσκες τύπου FFP2 προστασίας κατά του κορονοϊού, που αποστέλλονται τις τελευταίες ημέρες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της.

Η χρήση αυτού του τύπου μάσκας είναι υποχρεωτική στην Αυστρία από τις 25 Ιανουαρίου, στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε καταστήματα, και από τις 8 Φεβρουαρίου –που θα υπάρξει μερική χαλάρωση του τρίτου lockdown– θα είναι επίσης υποχρεωτική σε όλα τα μέρη όπου απαιτούνταν προηγουμένως χειρουργική μάσκα, δηλαδή σε όλους τους δημόσιους χώρους σε κλειστό χώρο, σε χώρους εργασίας και σε επί του παρόντος επιτρεπόμενες τελετές, όπως κηδείες.

Την ίδια στιγμή, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECDC), επιβεβαίωσε σήμερα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) σχετική είδηση στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ότι κατά την εκτίμηση του Κέντρου οι αναπνευστικές μάσκες FFP2 έχουν “πολύ μικρή” προστιθέμενη αξία για την κοινωνία.

“Επίσης, το πιθανό κόστος και οι ζημίες δεν δικαιολογούν μια σύσταση για τη χρήση τους στους δημόσιους χώρους αντί για άλλους τύπους μάσκας”, ανέφερε εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων στο APA.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι έλαβαν ήδη τις δωρεάν μάσκες FFP2, αρκετές δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 65 (ποσοστό 3% του συνολικού αριθμού) πρόκειται να τις παραλάβουν τις επόμενες ημέρες, καθώς υπήρξε προς το παρόν υπερφόρτωση στις διανομές από τα Αυστριακά Ταχυδρομεία, αλλά αναμένεται ότι όλες οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα