Αυστρία: Οριακό προβάδισμα των ακροδεξιών έναντι των πράσινων

Αυστρία: Οριακό προβάδισμα των ακροδεξιών έναντι των πράσινων

Σήμερα το απόγευμα τα τελικά αποτελέσματα. Τον νικητή θα δώσουν οι 900.000 επιστολικές ψήφοι που δεν έχουν καταμετρηθεί

Σήμερα θα κατασταλάξει ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας, καθώς υπάρχει ισοψηφία των δύο υποψηφίων και πρέπει να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.

Ειδικότερα, σήμερα αργά το απόγευμα θα είναι δυνατόν να ειπωθεί ποιος θα είναι για τα επόμενα έξι χρόνια ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, όταν πλέον θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι που ανέρχονται σε περίπου 900.000 και αντιπροσωπεύουν το 14% του συνόλου.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων της κάλπης χθες το βράδυ, προηγείται ο 45χρονος υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, με 51,9%, του 72χρονου υποψήφιου των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, με ποσοστό 48,1%.

Συνοπολογιζόμενων και των προβλέψεων για το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων με ένα ποσοστό λάθους στο 0,7%, το τελικό αποτέλεσμα φέρεται ότι θα είναι στο 50 - 50 για έκαστο των υποψηφίων, που σημαίνει ότι και στο οριστικό τελικό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι ιδιαίτερα οριακή, σε λίγες μόνον χιλιάδες ψήφους, όποιος και να είναι τελικά ο νικητής και ως εκ τούτου ο μελλοντικός ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Σε πρώτες δηλώσεις του χθες στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Νόρμπερτ Χόφερ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας πως όποιος και να είναι τελικά ο νικητής, ο νέος πρόεδρος πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει την Αυστρία. Ο ίδιος ήταν πάντα και παραμένει αισιόδοξος, ωστόσο η σημερινή ένταση και αγωνία για το αποτέλεσμα είναι πρωτοφανής για βραδιά εκλογών.

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, παραπέμποντας στην ανοικτή ακόμη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως χαρακώματα ανοίγονται σε κάθε εκλογικό αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυστριακές εκλογές: Σε απόσταση αναπνοής Χόφερ και Βαν Ντερ Μπέλεν

Όλα ανοιχτά στις εκλογές της Αυστρίας. Συνεχίζεται το θρίλερ

SHARE:

24Media Network