Αυτοκτόνησε πρώην στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ

Αυτοκτόνησε πρώην στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ

Νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο, βρέθηκε ο Ο. Μπρόκσμιτ. Είχε πλούσια καριέρα στη Ντόιτσε Μπανκ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομία

Ένα πρώην στέλεχος της Deutsche Bank, στενός φίλος του συνδιευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Ανσού Τζάιν, αυτοκτόνησε την Κυριακή στο σπίτι του στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από συγκλίνουσες πηγές.

Ο Αμερικανός Ουίλιαμ Μπρόκσμιτ, 58 ετών, "πέθανε την Κυριακή στην οικία του στο Λονδίνο. Ήταν φίλος και στενός συνεργάτης πολλών εξ ημών", αναφέρουν σε εσωτερικό τους μήνυμα οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της Ντόιτσε Μπανκ, Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Τζάιν.

"Θεωρείτο από μεγάλη μερίδα των συναδέλφων του ένα από τα καλύτερα μυαλά στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και κεφαλαίων", υπογράμμισαν στο σημείωμά τους οι δύο άνδρες.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι ο Μπρόκσμιτ βρέθηκε "απαγχονισμένος", προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν υποψίες για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο Μπρόκσμιτ άφησε πολλές αποχαιρετιστήριες επιστολές, μεταξύ αυτών και μία που απευθυνόταν στον Τζάιν.

Πρώην διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων στη Ντόιτσε Μπανκ, ο Μπρόκσμιτ εργάστηκε επανειλημμένα για τη γερμανική τράπεζα, την πρώτη φορά από το 1996 ως το 2001, και στη συνέχεια από το 2008 ως τη συνταξιοδότησή του τον Φεβρουάριο του 2013, καταλαμβάνοντας πολλές διευθυντικές θέσεις.

Η καριέρα του στη Ντόιτσε Μπανκ σταμάτησε απρόσμενα το 2012, όταν ο εποπτικός φορέας του γερμανικού τραπεζικού τομέα (Bafin) αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητά του στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας κρίνοντας ότι δεν διαθέτει επαρκή εμπειρία.

Ο Μπρόκσμιτ είχε συνεργαστεί με τον Τζάιν αρχικά στην αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια στη Ντόιτσε Μπανκ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network