Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Νο1 στόχος του στρατού του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Νο1 στόχος του στρατού του Πούτιν
Ρώσοι στρατιώτες AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, με τον ρωσικό στρατό να καταγράφει νίκες. Πού μεταφέρεται το επίκεντρο των μαχών.

Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ την Κυριακή, το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στο Ντανιέτσκ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ουκρανικού γενικού επιτελείου.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν την Δευτέρα ρωσικές επιθέσεις κοντά στα χωριά Μπιλοχορίβκα και Βερχνοκαμιάνσκε, στα διοικητικά όρια των δύο ανατολικών περιφερειών, σύμφωνα με τους ουκρανούς επιτελείς.

Ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στο Μπουρλεγίρσκ, δυτικά του Σβιτλοντάρσκ, που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές, μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης, πάντα σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα καταγράφουν εδαφικά κέρδη βόρεια της πόλης Σλοβιάνσκ, κοντά στο χωριό Μαζανίβκα.

Ουκρανικές θέσεις σε διάφορους τομείς του μετώπου σφυροκοπήθηκαν από το πυροβολικό, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, ολμοβόλα και, σε κάποιες περιπτώσεις, από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα