Αυξάνει η Σουηδία τα μέτρα προστασίας του Λαρς Βιλκς μετά την επίθεση στην Charlie Hebdo

Αυξάνει η Σουηδία τα μέτρα προστασίας του Λαρς Βιλκς μετά την επίθεση στην Charlie Hebdo

Οι σουηδικές αρχές λαμβάνουν αυξημένα μέτρα για την προστασία ενός ακόμη καλλιτέχνη που είχε δημοσιεύσει σκίτσα με τον Μωάμεθ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν για την προστασία του Σουηδού καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος το 2007 είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο όταν δημοσιεύθηκαν τα σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου.

«Ναι, έχουν ενισχύσει τα μέτρα προστασίας μου. Έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα» δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Βιλκς χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Σουηδού καλλιτέχνη ελήφθησαν μετά τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ο Σουηδός σκιτσογράφος βρίσκεται υπό τη συνεχή προστασία της σουηδικής αστυνομίας από το 2010, καθώς έχει δεχτεί πολυάριθμες απειλές για τη ζωή του. Στις αρχές του 2014 μια γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αυτοαποκαλείτο «Τζιχάντ Τζέιν» καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή διότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Λαρς Βιλκς.

Η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo είναι γνωστή για τις διαμάχες που έχει προκαλέσει κατά καιρούς εξαιτίας των σατιρικών της «επιθέσεων» εναντίον πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών· έχει δημοσιεύσει πολλές φορές γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λουτρό αίματος στο Παρίσι. Ένοπλοι σκότωσαν 12 άτομα στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo

#JeSuisCharlie, με ένα στόμα μια φωνή "ουρλιάζει" το Twitter

SHARE:

24Media Network