Μπάιντεν: Αποκάλεσε τους Ουκρανούς “Ιρανούς” κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και έγινε viral

Μπάιντεν: Αποκάλεσε τους Ουκρανούς “Ιρανούς” κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και έγινε viral
Τζο Μπάιντεν Sarahbeth Maney/The New York Times via AP, Pool

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του "ομιλίας για την κατάσταση της ένωσης" (State of the Union) ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε εκ παραδρομής τους Ουκρανούς "Ιρανούς".

Αποκάλεσε τον Πούτιν “δικτάτορα”, τάχθηκε υπέρ του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού και κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του Κογκρέσου, ωστόσο ένα γλωσσικό ολίσθημα στάθηκε αρκετό για να γίνει viral ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πρώτης του “ομιλίας για την κατάσταση της ένωσης” αφού ανέλαβε το αξίωμα.

“Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώσει το Κίεβο με τανκ, αλλά δεν θα κατακτήσει ποτέ την καρδιά και την ψυχή του ιρανικού λαού”, ανέφερε σε μια παθιασμένη έκκληση για υποστήριξη της Ουκρανίας ο Αμερικανός πρόεδρος, εννοώντας φυσικά τον ουκρανικό λαό, την ώρα που η ρωσική εισβολή εισήλθε στην έβδομη ημέρα της.

Η γκάφα του Αμερικανού προέδρου έγινε αμέσως viral και οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να σχολιάσουν το γλωσσικό ολίσθημά του.

Σημειώνεται πως ως παιδί ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το axios.com, αντιμετώπιζε προβλήματα τραυλισμού και υπέμεινε τον εκφοβισμό έως ότου τον ξεπέρασε απαγγέλλοντας τα λόγια του Yeats και του Emerson μπρστά στον καθρέφτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα