Μπάιντεν: Δίωρη τηλεφωνική συνομιλία με τον κινέζο ομόλογό του

Μπάιντεν: Δίωρη τηλεφωνική συνομιλία με τον κινέζο ομόλογό του
Τζο Μπάιντεν, Σι Τζινπίνγκ, Beijing, 19 Αυγούστου 2011 Ng Han Guan/ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη επαφή του προέδρου Μπάιντεν με τον κινέζο ομόλογό του διήρκησε 2 ώρες. Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη "βαθιά του ανησυχία" όσον αφορά τις "παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι πέρασε “δύο ώρες” την προηγούμενη μέρα στο τηλέφωνο με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την πρώτη τους επαφή μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

“Πέρασα δύο ώρες στο τηλέφωνο χωρίς διακοπή με τον Σι Τζινπίνγκ”, εξήγησε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο. “Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα μας συντρίψουν”, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή του να αντισταθεί στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε τη βούληση του να είναι πολύ πιο αυστηρός από τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διατηρώντας παράλληλα μια σχετική συνέχεια στα οικονομικά θέματα.

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πιο πραγματιστικής προσέγγισης σε θέματα όπως το κλίμα, που εγκαταλήφθηκε από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη “βαθιά του ανησυχία” όσον αφορά την “καταστολή στο Χονγκ Κονγκ”, τις “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στην επαρχία Σιντζιάνγκ και την όλο και πιο επιβλητική θέση του Πεκίνου στην περιοχή, ειδικά έναντι της Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα