Μπάιντεν σε Νετανιάχου: “Φαίνεται πως το νοσοκομείο χτυπήθηκε από τους άλλους…”

Διαβάζεται σε 2'
Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ AP

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ συναντήθηκε ο Τζο Μπάιντεν άμα τη αφίξει του στην εμπόλεμη χώρα, με τους δύο ηγέτες να προχωρούν σε δηλώσεις. “Τα μάσησε” ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την θηριωδία στο νοσοκομείο της Γάζας

“Με βάση όσα έχω δει, φαίνεται πως έγινε[σσ. το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας] από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Όμως υπάρχει πολύς κόσμος που δεν είναι σίγουρος για αυτό“. Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μαζί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχολίασε την χθεσινή θηριωδία στην Γάζα, με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και τους περισσότερους από 500 νεκρούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο Ισραήλ, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων των τελευταίων ετών στην Μέση Ανατολή.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως η Χαμάς έχει διαπράξει εγκλήματα που θα έκαναν το ISIS να φαίνεται λογικό, προσθέτοντας πως η οργάνωση δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Παλαιστίνιους, στους οποίους έχει προκαλέσει μόνο βάσανα, ενώ επανέλαβε πως είναι λυπημένος και αγανακτισμένος για το χθεσινό χτύπημα στο νοσοκομείο.

Κλείνοντας, επανέλαβε πως οι ΗΠΑ θα δώσουν στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και πως η γενναιότητα των Ισραηλινών είναι εντυπωσιακή και πως είναι περήφανος που βρίσκεται εκεί.

Νετανιάχου: Χωρίς προηγούμενο η συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ

Νωρίτερα, στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την στήριξη. “Βλέπω την υποστήριξή σας καθημερινά και το βάθος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ. Βλέπουμε την υποστήριξη στην δέσμευσή σας να προσφέρετε στο Ισραήλ τα εργαλεία που χρειάζονται για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Βλέπουμε την υποστήριξη στο ξεκάθαρο μήνυμα που συτέλνεται στους εχθρούς μας να μην δοκιμάζουν την αποφασιστικότητά μας και στα δύο αεροπλανοφόρα που στείλατε στην περιοχή αλλά κυρίως το βλέπουμε στην υποστήριξη και την ηθική καθαρότητα που επιδείξατε όταν το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση”.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα