Μπαλί: Κλείνει τα σύνορα για ξένους επισκέπτες έως τα τέλη του 2020

Μπαλί: Κλείνει τα σύνορα για ξένους επισκέπτες έως τα τέλη του 2020
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο του Μπαλί AP

Η Ινδονησία καταμετρά περισσότερα από 155.000 κρούσματα κοροναϊού και τουλάχιστον 6.759 θανάτους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στη Νοτιοανατολική Ασία

Το Μπαλί δεν θα δεχθεί ξένους τουρίστες πριν από το τέλος του έτους, (παρά μόνο αν βελτιωθεί η κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24/8 ο κυβερνήτης του νησιού της Ινδονησίας Wayan Koster, υπαναχωρώντας από το σχέδιό του να “ανοίξει” το νησί στον τουρισμό από τον επόμενο μήνα.

«Η κατάσταση στην Ινδονησία δεν είναι αρκετά ευνοϊκή ώστε να επιτραπεί στους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα, περιλαμβανομένου (…) του Μπαλί», ανέφερε ο Koster σε επίσημο έγγραφο με ημερομηνία Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το BBC, η απόφαση αυτή εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους κατοίκους, δεδομένου ότι η οικονομία του νησιού που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες πετούν στο Μπαλί κάθε χρόνο αναζητώντας ερημικές παραλίες, ινδουιστικούς ναούς και αξιοθέατα. Ο αριθμός τους ωστόσο έχει μειωθεί απότομα από τότε που η Ινδονησία έκλεισε τα σύνορά της σε ξένους επισκέπτες, λόγω της πανδημίας.

Από τα τέλη Ιουλίου το Μπαλί άνοιξε τις παραλίες, τους ναούς και τα άλλα τουριστικά αξιοθέατα στους Ινδονήσιους επισκέπτες, με τις τοπικές αρχές να ευελπιστούν ότι ο εγχώριος τουρισμός ίσως δώσει μια ανάσα στην οικονομία. Όμως, ξενοδοχεία και εστιατόρια αγωνίζονται να επιβιώσουν, με πολλούς εργαζόμενούς τους να επιλέγουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους σε χωριά και μικρές πόλεις και να βρουν εκεί εναλλακτικούς τρόπους – όπως οι γεωργικές εργασίες – για να βγάλουν το εισόδημά τους.

Ο Koster είπε ότι το νέο άνοιγμα των συνόρων απαιτεί «σύνεση» και προσεκτική προετοιμασία, διότι μια νέα έξαρση της πανδημίας θα μπορούσε να βλάψει την ανάκαμψη και τη φήμη του νησιού.

Στο Μπαλί τη Δευτέρα καταγράφηκαν περίπου 4.576 νέα κρούσματα κοροναϊού και 52 θάνατοι. Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδονησία καταμετρά περισσότερα από 155.000 κρούσματα κοροναϊού και τουλάχιστον 6.759 θανάτους – Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι λόγω του περιορισμένου αριθμού τεστ που γίνονται.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα