Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς

Bloomberg: Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς
Βαλλιστικοί πύραυλοι ISTOCK

Σε συνέχεια των εμπρηστικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους η Τουρκία εκτόξευσε κρυφά βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πραγματοποίησε την Τρίτη (18/10) η Τουρκία προκαλώντας ανησυχία στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο διαφορετικές πηγές, χρησιμοποιήθηκε μια κινητή πλατφόρμα για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ριζούντα γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα.

Οι πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν πως το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε από την ακτή του λιμανιού της Σινώπης.

Το απόρρητο σχέδιο με την ονομασία «Tayfun» είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια και είναι υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Τουρκίας, ενώ η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη τοπικών όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το σχέδιο.

Η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, έναν από τους ορκισμένος εχθρούς του NATO, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα