Bloomberg: Η Τουρκία κοντά σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή πυραύλων

Bloomberg: Η Τουρκία κοντά σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή πυραύλων
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι Τουρκία και Ρωσία βρίσκονται ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας για κοινή παρασκευή πυραύλων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, η Τουρκία πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για κοινή κατασκευή πυραύλων και απόκτηση τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη των δικών της αμτιπυραυλικών συστημάτων, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

“Θα υπογράψουμε μία συμφωνία αφού συμφωνήσουμε τις τελικές λεπτομέρειες αναφορικά με την κοινή παραγωγή ή την παραγωγή ορισμένων μερών στην Τουρκία και το μοίρασμα της τεχνολογίας”, ανέφερε ο επικεφαλής του κυβερνητικού οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), Ισμαήλ Ντεμίρ. 

Οι συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας είναι μέρος μίας συμφωνίας της Άγκυρας για την αγορά ενός δεύτερου πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ντεμίρ, οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρκετά ώριμο στάδιο. “Η υπογραφή της συμφωνίας βρίσκεται στην αμέσως επόμενη στροφή”, είπε ο επικεφαλής του SSB. 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα σχόλια αυτά δείχνουν πως η Τουρκία δεν φαίνεται να πτοείται από την προοπτική αμερικανικών κυρώσεων για το θέμα της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400, που ήδη οδήγησε στην έξωσή της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Οι δηλώσεις έρχονται παρά τις κυρώσεις της αμερικανικής Γερουσίας στην Τουρκία και τις συνεχιζόμενες προειδοποιήσεις από το ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα S-400 μαζί με τα συστήματα της βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα