Boeing: Δίνει 100 εκατ. δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων των δύο πολύνεκρων συντριβών 737 MAX

Boeing: Δίνει 100 εκατ. δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων των δύο πολύνεκρων συντριβών 737 MAX
Θρήνος στο σημείο που συνετρίβη τον Μάρτιο του 2019 το Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines AP

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ως βοήθεια για εκπαιδευτικούς σκοπούς και για τις “δυσκολίες ή τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών των θυμάτων”, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η Boeing ως στήριξη στις οικογένειες των 346 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις δύο συντριβές αεροσκαφών 737 MAX, στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.

Η εταιρία δήλωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν σε τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινοτικές ομάδες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη διανομή τους. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ως βοήθεια για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και για τις “δυσκολίες ή τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών των θυμάτων”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Boeing.

Οι οικογένειες των θυμάτων που θα δεχτούν χρήματα από την ενέργεια αυτή της εταιρίας, δεν απαιτείται, ως όρος, να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Boeing, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της εταιρίας, η οποία αντιμετωπίζει αρκετές αγωγές σε σχέση με τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα.

“Εμείς στη Boeing λυπούμαστε για την τραγική απώλεια ζωών και στα δύο αυτά δυστυχήματα και αυτές οι απώλειες ζωής θα συνεχίσουν να ζυγίζουν βαριά στις καρδιές μας και στο μυαλό μας για τα επόμενα χρόνια. Οι οικογένειες και οι αγαπημένοι όσων ήταν στα αεροσκάφη έχουν τη βαθύτατα συμπάθειά μας και ελπίζουμε ότι αυτή η αρχική προσφορά μπορεί να τους βοηθήσει “, δήλωσε ο Dennis Muilenburg, πρόεδρος και CEO της Boeing.

Τα αεριωθούμενα αεροσκάφη Max Boeing 737 Max έχουν μείνει καθηλωμένα παγκοσμίως από τον Μάρτιο μετά από τη συντριβή πτήσης της Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωση. Στα τέλη του 2018 ένα 737 MAX της Lion Air είχε επίσης την ίδια τύχη.

Η καθήλωση των συγκεκριμένων Boeing έχει αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και δεν είναι ξεκάθαρο πότε το 737 MAX, το οποίο είναι το κορυφαίο αεροπλάνο της εταιρίας, θα πάρει το “πράσινο φως” για να πετάξει και πάλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα