Boston Magazine για Τσαρνάεφ: “Η αληθινή εικόνα του τρομοκράτη”

default image

Αστυνομικός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τζοχάρ Τσαρνάεφ από την ημέρα της καταδίωξής του. Μία τον απεικονίζει με την κόκκινη κουκκίδα του ελεύθερου σκοπευτή

Φωτογραφίες ματωμένου Τζοχάρ Τσαρνάεφ τη στιγμή της σύλληψής του μετά από μια δραματική καταδίωξη, δημοσίευσε το περιοδικό Βoston Magazine σε κείμενο – απάντηση στο περιοδικό Rolling Stone με τίτλο “το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας”.

Τις φωτογραφίες αυτές τράβηξε ο υπαστυνόμος της Μασαχουσέτης Sean Murphy κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Με τη δημοσιοποίηση τους θέλησε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας και όχι η “γκλαμουράτη” εικόνα του στο εξώφυλλο του Rolling Stone που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Ο φωτογράφος ωστόσο δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες χωρίς έγκριση με αποτέλεσμα να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται ο 19χρονος μέσα από το σκάφος όπου και κρύβονταν, με τα χέρια σηκωμένα και γεμάτος αίματα, ενώ στο μέτωπό του φαίνεται η ακτίνα λέιζερ από το όπλο που τον σημαδεύει.

Το Boston Magazine δήλωσε ότι ο Merfy “απαλλάχτηκε από τα καθήκοντά του” λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και το καθεστώς παραμονής του στο Σώμα θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

“Η αλήθεια είναι ότι ο εξωραϊσμός του προσώπου του τρόμου δεν προσβάλει μόνο τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν στο καθήκον, αλλά μπορεί ακόμη να είναι κίνητρο για εκείνους που είναι ψυχικά ασταθής να κάνουν κάτι ώστε να βάλουν το πρόσωπό τους στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone”, εξήγησε ο Murphy  στο Boston Magazine.

Η απάντηση του Rolling Stone

Μέσω Facebook το περιοδικό απάντησε στο μπαράζ αρνητικών σχολίων που δέχθηκε: “Οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά στα θύματα της επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και οι σκέψεις μας θα είναι πάντα κοντά σε εκείνους και τις οικογένειές τους.

Το κεντρικό άρθρο του περιοδικού μας όμως βρίσκεται στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μας παράδοσης και της μακρόχρονης δέσμευσής μας για σοβαρή κάλυψη των πιο σημαντικών πολιτικών και πολιτιστικών γεγονότων της εποχής μας.

Το γεγονός ότι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ήταν νεαρός και μάλιστα στην ίδια ηλικιακή ομάδα με τους περισσότερους αναγνώστες μας, καθιστά πιο σημαντικό για όλους μας το να εξετάσουμε σε βάθος και να αντιληφθούμε πως συμβαίνει μια τέτοιου είδους τραγωδία”.

Πηγή: bostonmagazine

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα