Brexit και πανδημία εξαφάνισαν τα milkshakes από τα McDonald’s

Brexit και πανδημία εξαφάνισαν τα milkshakes από τα McDonald’s
shutterstock

Εκτός διαθεσιμότητας milkshakes και εμφιαλωμένα ποτά, σε 1.300 καταστήματα McDonald's, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοφιλής αλυσίδα ταχυφαγείων, McDonald’s, αναγκάστηκε να διακόψει την πώληση εμφιαλωμένων ποτών και milkshakes σχεδόν σε 1.300 εστιατόρια στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπάρχουν στις αλυσίδες εφοδιασμού λόγω της πανδημίας αλλά και των ελλείψεων προσωπικού, λόγω Brexit.

Εκπρόσωπος της αλυσίδας, δήλωσε την Τρίτη (24/08): “Όπως και οι περισσότεροι λιανοπωλητές, αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ορισμένα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, γεγονός που επηρεάζει τη διαθεσιμότητα ενός μικρού αριθμού προϊόντων. Τα εμφιαλωμένα ποτά και τα milkshakes δεν είναι προσωρινά διαθέσιμα, σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία”.

“Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε τους πελάτες μας για τη συνεχή υπομονή τους. Εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να επιστρέψουν αυτά τα προϊόντα στο μενού, το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

shutterstock

Η McDonald’s (MCD) είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση από μια σειρά βρετανικών εταιρειών, που είδε την αλυσίδα εφοδιασμού της να πιέζεται λόγω της πανδημίας και του Brexit, που συνέβαλαν στην έλλειψη εργαζομένων και εισήγαγε νέους εμπορικούς φραγμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εξίσου γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού, Nando’s, μόλις την περασμένη εβδομάδα έκλεισε 45 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της έλλειψης κοτόπουλου.

shutterstock

Η πανδημία του κορονοϊού, έχει δυσκολέψει τους παραγωγούς τροφίμων, γεγονός που έχει αντίκτυπο στα εστιατόρια τα οποία από την άλλη αγωνίζονται για να βρουν επαρκές εργατικό δυναμικό. Σύμφωνα με το CNN, η έλλειψη προσωπικού επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, έπειτα από το Brexit και τους βρετανικούς κανόνες για την πανδημία, οι οποίοι απαιτούσαν μέχρι τώρα την απομόνωση κάποιου εάν έρθει σε επαφή με νοσούντα από κορονοϊό.

Επιπλέον, η έλλειψη οδηγών φορτηγών έχει συμβάλει στη διακοπή εφοδιασμού προς τη Βρετανία. Η Ένωση Οδικών Μεταφορών ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο λείπουν περίπου 100.000 οδηγοί φορτηγών, εκ των οποίων οι 20.000 είναι υπήκοοι της ΕΕ που έφυγαν από τη χώρα μετά το Brexit.

Οι βρετανικές εταιρείες παρουσίασαν απότομη επιβράδυνση στην παραγωγή τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα (23/08) από την IHS Markit.

Οι εταιρείες ανέφεραν εκτεταμένους περιορισμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω ελλείψεων προσωπικού και ζητημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα