Brexit: “Ναι” από τον Κόρμπιν σε πρόωρες εκλογές στη Βρετανία

Brexit: “Ναι” από τον Κόρμπιν σε πρόωρες εκλογές στη Βρετανία
Φωτογραφία αρχείου. AP

Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, μετά την παράταση που πήρε η έξοδος της χώρας από την ΕΕ και τη θετική στάση που θα κρατήσει ο ηγέτης των εργατικών. Το θέμα θα τεθεί σήμερα στο κοινοβούλιο.

Η προϋπόθεση που έθετε το κόμμα για να υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών εκπληρώθηκε και «θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν στην ομάδα των κορυφαίων πολιτικών συμβούλων του.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα κάνει σήμερα νέα προσπάθεια για να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την προκήρυξη εκλογών για να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit έπειτα από τριάμισι χρόνια αναταραχής και αδιεξόδου.

«Έλεγα σταθερά πως είμαστε έτοιμοι για εκλογές και πως το να τις υποστηρίξουμε εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Κόρμπιν στο αποκαλούμενο σκιώδες υπουργικό συμβούλιό του, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Πληροφορηθήκαμε τώρα από την ΕΕ ότι η παράταση του Άρθρου 50 μέχρι την 31η Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε, έτσι για τους τρεις επόμενους μήνες, η προϋπόθεσή μας να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας έχει εκπληρωθεί. θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για πραγματική αλλαγή που έχει δει ποτέ η χώρα μας », πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα