Brexit: Στο Στρασβούργο η Μέι αναζητώντας λύση

Brexit: Στο Στρασβούργο η Μέι αναζητώντας λύση
Τερέζα Μέι AP

Ύστατες προσπάθειες από την πρωθυπουργό της Βρετανίας για άρση του αδιεξόδου, καθώς το "ρολόι" του άτακτου Brexit μετράει πλέον αντίστροφα.

Η Τερέζα Μέι κατευθύνεται προς το Στρασβούργο για συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την συμφωνία του Brexit, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η κα. Μέι μόλις αναχώρησε για το Στρασβούργο», όπου αναμένεται να φθάσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος). Από τη Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνεται με έμφαση ότι η απόφασή της να ταξιδέψει στο Στρασβούργο δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιο πως θα υπάρξει συμφωνία. Αλλά σαφώς σημαίνει ότι υπάρχει βάση «για περαιτέρω τετ-α-τετ συνομιλίες», σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η Βουλή των κοινοτήτων θα ψηφίσει αύριο επί του κειμένου της συμφωνίας για το Brexit, το οποίο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία στα μέσα του Ιανουαρίου.

Η Μέι αναμένεται αύριο να θέσει την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ που διαπραγματεύτηκε η ίδια, σε ψηφοφορία ενώπιον των μελών του βρετανικού κοινοβουλίου, μετά την απόρριψή της κατά πλειοψηφία, τον Ιανουάριο.

“Προφανώς, η πρωθυπουργός προσπαθεί να σώσει την αυριανή -καθοριστικής σημασίας- ψηφοφορία. Όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση, μία ήττα του μεγέθους, όπως αυτή που προηγήθηκε, θα είναι “αποφασιστικής σημασίας” για την Μέι,” έγραψε η Μπεθ Ρίγκμπι του Sky News στο Twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα