CDC: “Μύθος” η προέλευση του κορονοϊού από τα ζώα – Δεν υπάρχουν αποδείξεις

CDC: “Μύθος” η προέλευση του κορονοϊού από τα ζώα – Δεν υπάρχουν αποδείξεις
Η αγορά της Γουχάν Dake Kang, File/AP Photo

Το ενδεχόμενο ο ιός που προκαλεί την Covid-19 να προέρχεται ή να μεταδόθηκε από συγκεκριμένα ζώνα απέκλεισε ο πρώην υπεύθυνος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις που να αποδεικνύουν ότι ο ιός που προκαλεί την COVID-19 προήλθε από τα ζώα, δήλωσε ο Τζορτζ Γκαο πρώην υπεύθυνος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC).

Ο Γκάο μίλησε σε μία διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο σχετικά με την πρόληψη των πανδημιών, ενώ ήταν υπεύθυνος του αναφερόμενου κέντρου όταν ξέσπασε ο κορονοϊός στην πόλη Γουχάν της Κίνας στα τέλη του 2019.

“Ακόμη και τώρα, κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι μερικά ζώα είχαν τον ιό ή αποτέλεσαν την πηγή του”, δήλωσε ο Γκάο. “Μιλώντας με λίγα λόγια, δεν υπάρχουν αποδείξεις για την προέλευση του ιού από τα ζώα”, τόνισε ο ίδιος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα, δεδομένα από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας που μεταφορτώθηκαν για λίγο σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων από Κινέζους επιστήμονες, έδωσαν κρίσιμες πληροφορίες για την προέλευσή της, περιλαμβανομένης μιας αγοράς ζώων στην κινεζική πόλη Γουχάν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα