Χάος στο Γκάτγουικ: Έκλεισε ξανά λόγω των drones

Ουρές δεκάδων μέτρων στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ
Ουρές δεκάδων μέτρων στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ AP

Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ δεν έχει τέλος. Και άλλο drone προκάλεσε εκ νέου κλείσιμο.

Άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εθεάθη κοντά στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ το μεσημέρι και προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πότε θα επαναληφθούν οι πτήσεις, ανακοίνωσε ο διευθυντής λειτουργίας του αεροδρομίου.

"Προφανώς, στόχος μας είναι να ξανανοίξουμε, αλλά μόνο όταν κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια", είπε ο Κρις Γούντρουφ μιλώντας στο BBC. "Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούμε και δεν μπορώ να σας πω τι ώρα θα ξανανοίξουμε", πρόσθεσε.

ADVERTISING

Το διεθνές αεροδρόμιο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βρετανία, έκλεισε από το βράδυ της Τετάρτης, όταν εμφανίστηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να πετούν στην περιοχή, μια ενέργεια την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν "σκόπιμη". Ως αποτέλεσμα, έχει προκληθεί χάος καθώς 110.000 επιβάτες επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φτάσουν στο αεροδρόμιο αυτό σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στα γκισέ των πληροφοριών οι επιβάτες σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων. Άλλοι διαμαρτύρονται επειδή αναγκάστηκαν να μείνουν καθηλωμένοι για πολλές ώρες μέσα στο αεροπλάνο τους.

"Όλες οι πτήσεις αναστέλλονται σήμερα λόγω της δραστηριότητας των drones γύρω από το αεροδρόμιο" ανέφερε στο Twitter η διαχειρίστρια εταιρεία, κάνοντας λόγο για "σκόπιμη απόπειρα διατάραξης των πτήσεων".

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από την πλευρά του κατήγγειλε μια ενέργεια "ανεύθυνη και εντελώς απαράδεκτη", υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών. Το αεροδρόμιο έκλεισε γύρω στις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης και ξαναλειτούργησε για περίπου 45 λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας και έκλεισε και πάλι τα ξημερώματα, καθώς αναφέρθηκαν ξανά πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή.

Η αστυνομία του Σάσεξ ανέφερε ότι δεν έχει καμία ένδειξη πως η ενέργεια αυτή σχετίζεται με τρομοκρατία. Οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους. "Κάθε φορά που νομίζουμε ότι πλησιάζουμε τον χειριστή, το μη επανδρωμένο εξαφανίζεται. Όταν σκεφτόμαστε να ξανανοίξουμε το αεροδρόμιο, εμφανίζεται και πάλι", εξήγησε ο Τζάστιν Μπάρτενσο, υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λονδίνο: Drones προκάλεσαν πανικό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

SHARE:

24Media Network