Χάος στο Κοινοβούλιο στη Βραζιλία από την εισβολή ποντικιών

Χάος στο Κοινοβούλιο στη Βραζιλία από την εισβολή ποντικιών

Πανικός από την "έφοδο" ποντικιών σε αίθουσα του κοινοβουλίου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση σχετικά με το σκάνδαλο της Petrobras

Χάος προκάλεσε μεταξύ βουλευτών, ανδρών ασφαλείας και δημοσιογράφων - περιλαμβανομένων δύο του Γαλλικού Πρακτορείου - η «εισβολή» ποντικών στην αίθουσα όπου διεξαγόταν μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Βραζιλίας με αντικείμενο το σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση ενέργειας Petrobras.

Λίγα λεπτά αφότου εισήλθε στην αίθουσα ο ταμίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (PT), Ζοάο Βακάρι, τα τρωκτικά «εφόρμησαν» στο σημείο που βρίσκεται το βάθρο όπου κάθονται οι βουλευτές που διηύθυναν την επιτροπή η οποία ερευνά τα γεγονότα που κλυδωνίζουν την πολιτική τάξη της Βραζιλίας και έχουν προκαλέσει την μαζική κατακραυγή των πολιτών.

Τα καφέ ποντίκια έτρεχαν στην πράσινη μοκέτα με την οποία ήταν καλυμμένο το πάτωμα μπροστά από τον ταμία, που παρακολουθούσε απαθής την «έφοδό» τους, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι βουλευτές άρχισαν να ουρλιάζουν φωνάζοντας τους άνδρες ασφαλείας, ενώ κάλεσαν η συνεδρίαση να μη μετατραπεί «σε τσίρκο».

Ένας άνθρωπος απομακρύνθηκε από την αίθουσα διά της βίας.

Ο Ζόρζε Σόλα, βουλευτής του PT, κατηγόρησε τον αναπληρωματικό βουλευτή Βαλντίρ Σοάρες ντε Ολιβέιρα του PSDB (αντιπολίτευση) ότι οργάνωσε την «εισβολή» των ποντικών μαζί με έναν συνεργό του, κατηγορία που εκείνος απέρριψε.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα και η συνεδρίαση κατά την οποία θα κατέθετε ο ταμίας Βακάρι επαναλήφθηκε.

Ο Βακάρι βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας καθώς θεωρείται ύποπτος για διαφθορά και παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος που κυβερνά τη Βραζιλία τα τελευταία 12 χρόνια.

Στο σκάνδαλο Petrobras, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες πολιτικά πρόσωπα όπως επίσης και αξιωματούχοι της εταιρείας και των εταιρειών της BTP που κατηγορούνται ότι σύστησαν ένα τεράστιο δίκτυο διαφθοράς με στόχο κυρίως να χρηματοδοτήσουν τα κόμματα της κεντροαριστεράς που κυβερνούν την χώρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network