Charlie Hebdo: ‘Λαζάνια’ τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία

default image

Με τον φονικό σεισμό στην Ιταλία καταπιάστηκε το γνωστό σατιρικό περιοδικό, προκαλώντας και πάλι έντονες αντιδράσεις. Απάντησε στους επικριτές του με δεύτερο σκίτσο (pics)

Ποικίλα σχόλια και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε για μία ακόμη φορά το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, καθώς στο τεύχος που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, παρομοιάζει τα θύματα του φονικού σεισμού στην Ιταλία με…λαζάνια.

Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ που χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα την κεντρική Ιταλία, οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 300 άτομα. Το Αματρίτσε, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο, είναι γνωστό ως “γενέτειρα” των ζυμαρικών αματριτσιάνα.

Το επίμαχο σκίτσο έχει τίτλο “Σεισμός με ιταλικό στιλ” και δείχνει δύο άτομα σε κακή κατάσταση, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Ο πρώτος αναφέρεται ως “πένες με σάλτσα ντομάτας” και η δεύτερη ως “πένες ογκρατέν”.

Το αποκορύφωμα της “σάτιρας” είναι τα πόδια των θυμάτων, που φαίνονται μέσα στα χαλάσματα ενός κτιρίου που έχει καταρρεύσει και τα οποία είναι “λαζάνια”, κατά το περιοδικό.


Ο δήμαρχος του Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι σχολίασε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ως εξής το επίμαχο σκίτσο “Πώς στο διάολο κάνεις ένα σκίτσο για τους νεκρούς. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δυσάρεστη και ενοχλητική σάτιρα δεν αντικατοπτρίζει το γαλλικό συναίσθημα”.

Η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη ανάρτησε στο twitter δήλωση, ξεκαθαρίζοντας ότι το σκίτσο δεν αντιπροσωπεύει τη θέση της Γαλλίας και ότι επρόκειτο για μια “καρικατούρα από τον Τύπο και την ελεύθερα εκφρασμένη άποψη των δημοσιογράφων”.

“Φωτιά” πήραν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς απλούς πολίτες να χαρακτηρίζουν “προσβλητικό” και “αηδιαστικό” το σκίτσο.




“Δεν έχτισε τα σπίτια σας το Charlie Hebdo, η μαφία το έκανε”

Μετά τον χαμό που προκλήθηκε, το περιοδικό πέρασε στην αντεπίθεση, “απαντώντας” στους επικριτές του με ένα νέο σκίτσο που ανάρτησε στην σελίδα του στο facebook.

Και το δεύτερο σκίτσο αναφέρεται στον σεισμό της Ιταλίας, με κατεστραμμένα σπίτια και νεκρούς να διακρίνοντα. Ένα μισοθαμμένο στα χαλάσματα άτομο εμφανίζεται να λέει “Ιταλοί, δεν έχτισε τα σπίτια σας το Charlie Hebdo, η μαφία το έκανε!”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα