Χάθηκε στον Αμαζόνιο για ένα μήνα – Ο αηδιαστικός, αλλά σωτήριος τρόπος με τον οποίο επιβίωσε

Χάθηκε στον Αμαζόνιο για ένα μήνα – Ο αηδιαστικός, αλλά σωτήριος τρόπος με τον οποίο επιβίωσε
Αμαζόνιος istockphoto

Ένας 30χρονος από τη Βολιβία είχε χαθεί από τις 25 Ιανουαρίου στον Αμαζόνιο. Έχασε 17 κιλά, αλλά κατάφερε να επιβιώσει.

Ένας άνδρας από τη Βολιβία, ο οποίος αγνοούνταν επί ένα μήνα στο δάσος του Αμαζονίου, κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας έντομα και σκουλήκια, μαζεύοντας βρόχινο νερό στις μπότες του και πίνοντας τα ίδια του τα ούρα.

Ο λόγος για τον 30χρονο Τζόναταν Ακόστα, ο οποίος δήλωσε πως επέζησε διότι έτυχε να γνωρίζει τεχνικές επιβίωσης.

«Βοήθησε πολύ το ότι γνώριζα τεχνικές επιβίωσης: Έπρεπε να καταναλώνω έντομα, να πίνω τα ούρα μου, να τρώω σκουλήκια», δήλωσε ο 30χρονος προσθέτοντας πως αυτό τον ένα μήνα δέχθηκε και επιθέσεις από ζώα.

Όπως γράφει ο Guardian, ο Ακόστα δηλώθηκε ως αγνοούμενος από την οικογένειά του στα τέλη Ιανουαρίου. Είχε πάει για κυνήγι μαζί με τέσσερις φίλους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αλλά χωρίστηκε από την παρέα του στις 25 Ιανουαρίου.

Ακριβώς ένα μήνα μετά, το περασμένο Σάββατο, εντοπίστηκε από ομάδες έρευνας και διάσωσης. Ο άνδρας είπε ότι περπάτησε περίπου 40 χιλιόμετρα προς αναζήτηση πολιτισμού, αλλά σύντομα αντιλήφθηκε ότι έκανε κύκλους.

Κατά τη διάρκεια της όλης αυτής της περιπέτειας έχασε 17 κιλά, ενώ εξάρθρωσε και τον αστράγαλό του. Εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης τη νύχτα, ο άνδρας είπε ότι τον δάγκωσαν διάφορα ζώα. Η αδελφή του δήλωσε ότι ο Τζόναταν χρειάστηκε να παλέψει με ένα γουρούνι, ενώ μια τίγρης καραδοκούσε εκεί κοντά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων», είπε χαρακτηριστικά ο Ακόστα αφού έσμιξε με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα