Χιλή: Σε διαθεσιμότητα 14 ιερείς για σεξουαλική κακοποίηση

Σε κρίση η καθολική εκκλησία στην Χιλή
Σε κρίση η καθολική εκκλησία στην Χιλή AP

Το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς στη Χιλή βαθαίνει τη κρίση στο εσωτερικό της Εκκλησίας, με αξιωματούχο της Επισκοπής της Ρανκάγουα να δηλώνει πως ''ελήφθησαν προληπτικά μέτρα'' για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Οι αρχές της Καθολικής Εκκλησίας στην πόλη Ρανκάγουα στη Χιλή έθεσαν σε διαθεσιμότητα 14 ιερείς καθώς διεξάγεται έρευνα σε βάρος τους για "ακατάλληλη συμπεριφορά", σε μια εξέλιξη που μπορεί να βαθύνει την κρίση που αντιμετωπίζει η εκκλησία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή έπειτα από σύνοδο 68 ιερέων της Επισκοπής της Ρανκάγουα, η οποία βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

ADVERTISING

"Ελήφθησαν προληπτικά μέτρα", δήλωσε ο αξιωματούχος της Επισκοπής της Ρανκάγουα, Γκάμπριελ Μπεθέρα.

Νωρίτερα χθες το Βατικανό είχε ανακοινώσει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί μια δεύτερη ομάδα θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στη Χιλή, μερικές ημέρες μετά την πρόταση όλων των επισκόπων της χώρας να παραιτηθούν εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Πάπας συναντήθηκε με τρία θύματα ενός ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών στο Σαντιάγο τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει ιερείς που ήρθαν σε σύγκρουση με τον ίδιο ιερέα, σύμφωνα με το Βατικανό.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επισκοπή της Ρανκάγουα αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της δόθηκαν σε γραφείο του εισαγγελέα και ότι το ιστορικό της υπόθεσης εστάλη στο Βατικανό.

"Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για οποιαδήποτε πράξη ή κατάσταση παραβιάζει τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την Καθολική Εκκλησία μας και θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα", αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή που έδωσε στη δημοσιότητα η Επισκοπή.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάπας Φραγκίσκος: "Ο Θεός σε έκανε γκέι και σε αγαπά όπως είσαι"

SHARE:

24Media Network