Χιμπατζής ο Ερντογάν στο πρωτοσέλιδο της Ολλανδικής De Telegraaf

default image

Ο Ερντογάν εμφανίζεται σαν χιμπατζής στο πρωτοσέλιδο Ολλανδικής εφημερίδας, μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου για κριτική σε βάρος του

Στο πρωτοσέλιδο της De Delegraaf με τίτλο “Το μακρύ χέρι του Ερντογάν”, ο Τουρκος Πρόεδρος εμφανίζεται ως πίθηκος που συνθλίβει την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ουμάρ και μαζί την ελευθερία του Τύπου.

Η δημοσιογράφος, είχε κάνει επικριτικά σχόλια για τον Ερντογάν με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να ανακριθεί.

Τα Ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουν πως η δημοσιογράφος, είχε γράψει στην στήλη της στην εφημερίδα Metro σχόλια που εξόργισαν τον Τούρκο Πρόεδρο. Μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “μεγαλομανή δικτάτορα” και “Σουλτάνο”.


Η δημοσιογράφος  συνελήφθη από την αστυνομία το περασμένο Σάββατο στο σπίτι της στο Κουσάντασι, μια παραθαλάσσια πόλη δυτικά της Τουρκίας, αφ’ ότου είχε αναπαραγάγει μερικές από τις εκφράσεις που είχε γράψει στο άρθρο της.

Η  Εμπρού Ουμάρ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όμως για την εφημερίδα αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της καταπάτησης των δικαιωμάτων στην Τουρκία.

“Είμαι ελεύθερη αλλά απαγορεύεται να εγκαταλείψω το έδαφος της Τουρκίας” έγραψε η δημοσιογράφος στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα “τηλεφώνησε στη δημοσιογράφο, αμέσως μετά την σύλληψή της”, έγραψε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΡ. Παράλληλα, στην υπόθεση επενέβη και ο ίδιος ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, που επικοινώνησε μαζί της, όπως έγραψε ο ίδιος στο Τwitter του.

Όλα αυτά, συμβαίνουν τη στιγμή που η κριτική που έχει δεχθεί ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος για την δίωξη σε βάρος του Γερμανού κωμικού Γιαν Μπέμερμαν που χλεύασε τον Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως ο κωμικός Jan Böhmermann είχε διαβάσει ένα σατυρικό ποίημα για τον Τούρκο πρόεδρο, το οποίο συμπεριλάμβανε σεξουαλικές αναφορές για την κεφαλή του τουρκικού κράτους, ενώ έκανε και αναφορές για τον τρόπο διαβίωσή του, αναφέροντας πως “Ερντογάν ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος από το Βόσπορο” και “ένας δημοσιογράφος που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, θα βρίσκεται αύριο στη φυλακή”.

(ΠΗΓΗ: Thewashingtonpost)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα