Χονγκ Κονγκ: Έληξε η πολιορκία της Πολυτεχνικής Σχολής

Εικόνες από την Πολυτεχνική Σχολή του Hong Kong
Εικόνες από την Πολυτεχνική Σχολή του Hong Kong AP

Μία διαδηλώτρια,που δεν είναι φοιτήτρια του πανεπιστημίου, ήταν η μόνη που απέμενε στον χώρο, επεσήμανε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου.

Όλοι οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές φαίνεται να έχουν φύγει από την Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ιδρύματος, αφού ομάδες του προσωπικού ερεύνησαν τους χώρους του.

«Ερευνήσαμε συστηματικά όλο τον χώρο του πανεπιστημίου και δεν εντοπίσαμε παρά μία διαδηλώτρια σε κτίριο μίας φοιτητικής ένωσης», δήλωσε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Γουάι Πινγκ-πονγκ.

ADVERTISING

Η διαδηλώτρια, ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν είναι φοιτήτρια του πανεπιστημίου, βρέθηκε σε μια «συναισθηματικά ασταθή» κατάσταση, επεσήμανε ο ίδιος.

Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, που βρίσκεται στη χερσόνησο Καουλούν, ήταν επίκεντρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου της σκληρότερης αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομίας και ακραίων διαδηλωτών από την έναρξη του φιλοδημοκρατικού κινήματος τον Ιούνιο.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το πανεπιστήμιο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν καταφέρει να αποχωρήσουν από τους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι περισσότεροι συνελήφθησαν στη συνέχει από την αστυνομία, ενώ άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας σκοινιά.

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση του Πολυτεχνείου, ο Γουάι απάντησε ότι δεν έχει λάβει σχετικές πληροφορίες.

Από την πλευρά της η αστυνομία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χονγκ Κονγκ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χονγκ Κονγκ: Εγκλωβισμένοι διαδηλωτές στο Πολυτεχνείο - Συλλήψεις όσων φεύγουν

Χονγκ Κονγκ: Η κατάληψη του Πολυτεχνείου από διαδηλωτές συνεχίζεται για τρίτη ημέρα

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές φεύγουν από το Πολυτεχνείο μέσω υπονόμων - Φίδια, μυρωδιές και φόβος

SHARE:

24Media Network