Χονγκ Κονγκ: Ο Τραμπ ζητά από τον Σι να συναντηθεί με τους διαδηλωτές

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος Τραμπ κάλεσε τον Κινέζο πρόεδρο να συναντηθεί με τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ να συναντηθεί προσωπικά με τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα να λάβουν τέλος οι εντάσεις που σημειώνονται για εβδομάδες στην περιφέρεια.

«Αν ο πρόεδρος Σι συναντιόταν απευθείας και προσωπικά με τους διαδηλωτές, θα ήταν ένα ευτυχές και φωτισμένο τέλος στο πρόβλημα του Χονγκ Κονγκ. Δεν έχω καμία αμφιβολία!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία επιτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Κίνα πρέπει να είναι με τους όρους των ΗΠΑ, δήλωσε εξάλλου ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το Πεκίνο ετοιμάζεται να λάβει αντίμετρα ως απάντηση στην επιβολή δασμών ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων που επέβαλε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η Κίνα, ειλικρινά, θα ήθελε να κάνει μια συμφωνία, και πρέπει να είναι μια συμφωνία με τους σωστούς όρους. Πρέπει να είναι μια συμφωνία, ειλικρινά, με τους δικούς μας όρους. Διαφορετικά, ποιος ο σκοπός;» είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Νιου Χάμσαϊρ, WGIR.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών - Νέα ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Έρευνα για Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές είναι νέοι, μορφωμένοι και οργισμένοι

Χονγκ Κονγκ: Επαναλειτουργία του αεροδρομίου μετά τις κινητοποιήσεις διαδηλωτών

SHARE: