Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα έληξε η Σύνοδος Κορυφής

Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.)
Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) EUROKINISSI

Σε νέα Σύνοδο Κορυφής, θα αποφασιστεί η στελέχωση της Κομισιόν και της ΕΕ. Τι δήλωσε ο Ρομπάι

Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκλήρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τις εργασίες της χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία επί της στελέχωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ορισμού των προσώπων που θα λάβουν τις προεδρίες τις ΕΕ και του Eurogroup.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα σύνοδο κορυφής που ήδη συγκάλεσε για τις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες.

Ο Ρομπάι ανέφερε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της ΕΕ θα πρέπει ως το τέλος του Ιουλίου να ενημερώσουν τον πρόεδρο της επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τα πρόσωπα που θα ορίσουν στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 30 Αυγούστου θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των σημαντικών θέσεων.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε ακόμη την ελπίδα τα κράτη μέλη να δώσουν στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Γιούνκερ τις επόμενες εβδομάδες ή έως το τέλος του μήνα τα ονόματα των επιτρόπων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network