Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Μεσόγειο: Ο Ακάρ ζητά τη συγγνώμη των Γάλλων

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Μεσόγειο: Ο Ακάρ ζητά τη συγγνώμη των Γάλλων
Ο Χολουσί Ακάρ. AP

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Μεσόγειο με φόντο το λιβυκό. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας προκάλεσε με νέες του δηλώσεις, κατά τις οποίες ζήτησε από τη Γαλλία να απολογηθεί για τη στάση της.

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα περιφερειακά ζητήματα και κυρίως το θέμα της Λιβύης.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, ενώ προσέθεσε ότι “υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις ή επιδείνωση των σχέσεών μας. Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας για ορισμένα θέματα, αλλά ο διάλογος είναι ο τρόπος επίλυσής τους”. 

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρουσίασε στον Ζοζέπ Μπορέλ έγγραφα και πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό στη Μεσόγειο ανάμεσα σε τουρκικά και γαλλικά πλοία.  

“Το εξηγήσαμε με πολύ σαφή τρόπο. Επομένως, για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι οι γαλλικοί ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν τα γεγονότα. Ήταν πληροφορίες που έχουμε δώσει και στις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του ΝΑΤΟ. Επομένως, οι Γάλλοι φίλοι μας θα αποκτήσουν με κάποιο τρόπο αυτές τις πληροφορίες και τα γεγονότα θα γίνουν πλήρως κατανοητά. Άρα μετά την αξιολόγηση αυτών των πληροφοριών από τους Γάλλους συμμάχους μας και τη διαπίστωση της αλήθειας, περιμένουμε μια συγνώμη από τους Γάλλους φίλους μας”, υπογράμμισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα