Χρίσμα Δημοκρατικών: Μπροστά ο Σάντερς

Χρίσμα Δημοκρατικών: Μπροστά ο Σάντερς
Ο Τζο Μπάιντεν κι ο Μπέρνι Σάντερς. AP

Ο Μπέρνι Σάντερς είναι πια πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα.

Τη μεγάλη ανατροπή φέρεται να έχει κάνει ο Μπέρνι Σάντερς στην αναμέτρηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2020.

Ο 78χρονος υποψήφιος, γνωστός για τις ριζοσπαστικές για τα δεδομένα των ΗΠΑ θέσεις του, πρώτευσε σε μεγάλη παναμερικανική δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του CNN.

Συγκεκριμένα ο Σάντερς συγκεντρώνει το 27% των προτιμήησεων αφήνοντας στη δεύτερη θέση το φαβορί Τζο Μπάιντεν τον οποίο προτιμά το 24%.

Τους τελευταίους έξι μήνες, ο Σάντερς έχει κάνει ένα ντεμαράζ και από εκεί που υπολειπόταν 18 μονάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα κάνοντας την εκλογή ντέρμπι.

Ακόμα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ευνοούν τον 78χρονο υποψήφιο. Οι περισσότεροι Αμερικανοί, σχεδόν 1 στους 2, θεωρούν ως πιο βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας την περίθαλψη και το ασφαλιστικό.

Αμφότερα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα του Σάντερς ο οποίος προτείνει το medicare for all, δηλαδή περίθαλψη για όλους τους Αμερικανούς ανεξάρτητα από την οικονομική και ασφαλιστική τους κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα