Christine Archibald: Από κέντρο φιλοξενίας αστέγων, νεκρή στο μακελειό του Λονδίνου

Christine Archibald: Από κέντρο φιλοξενίας αστέγων, νεκρή στο μακελειό του Λονδίνου

Δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του πρώτου θύματος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια υπήκοο του Καναδά με το όνομα Christine Archibald. Νέες επιχειρήσεις της αστυνομίας σήμερα και συλλήψεις

Η Christine Archibald από την πόλη Castlegar του Καναδά, είναι το πρώτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου που ταυτοποιήθηκε. Η νεαρή κοπέλα ήταν αρραβωνιασμένη με τον Tyler Ferguson. Το όνομα της δόθηκε στη δημοσιότητα από την αδερφή του συζύγου της, Cassie Ferguson η οποία μίλησε στο CBC News του Καναδά.

Η 30χρονη βρισκόταν στη γέφυρα μαζί με τον αρραβωνιαστικό της όταν έπεσε πάνω τους το βαν των τριών τρομοκρατών. Όπως ανέφερε η σύζυγος του συντρόφου της, η Archibald πέθανε στα χέρια του Ferguson, ο οποίος είναι σε κατάσταση σοκ.

Η οικογένειά της αποκάλυψε ότι η άτυχη κοπέλα εργαζόταν σε κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας αστέγων πριν μετακομίσει στην Ευρώπη με τον μέλλοντα σύζυγο της.

“Θρηνούμε την απώλεια της όμορφης και αγαπημένης μας κόρης και αδερφής. Είχε χώρο στην καρδιά της για όλους και πιστεύουμε ότι αξίζει σεβασμός σε κάθε άνθρωπο” ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Τιμήστε τη μνήμη της κάνοντας την γειτονιά σας ένα καλύτερο μέρος. Γίνετε εθελοντές και κάντε δωρεές σε κέντρα για αστέγους. Πείτε τους ότι σας έστειλε εκείνη”, προσθέτουν.


Το ζευγάρι είχε μετακομίσει πρόσφατα στη Χάγη μιας και εκεί εργάζεται ο Tyler ως λογιστής. Σχεδίαζαν να επιστρέψουν στον Καναδά μετά το πέρας της σύμβασης του. Τις προηγούμενες ημέρες εκείνος έπρεπε να μεταβεί στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους και η Christine πήγε να τον βρει για να περάσουν μαζί το σαββατοκύριακο. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν την πόλη.

“Ο Καναδάς καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη επίθεση που διαπράχθηκε χθες τη νύχτα στο Λονδίνο, στη Βρετανία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι. Είμαι συντετριμμένος καθώς ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν”, ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau, σε χθεσινή του δήλωση.

Ένας Γάλλος σκοτώθηκε στην επίθεση

Ένας Γάλλος υπήκοος σκοτώθηκε άλλωστε στην επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε και επίσημα το Ισλαμικό Κράτος, και άλλοι επτά νοσηλεύονται, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Αναφερόμενος στον απολογισμό της επίθεσης με τους 7 νεκρούς το Σάββατο το βράδυ στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ο Λεντριάν έκανε λόγο, σχετικά με τα θύματα από τη Γαλλία, για “ένα νεκρό και επτά τραυματίες που νοσηλεύονται, τέσσερις εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση”.

“Ένας συμπατριώτης μας αγνοείται” συμπλήρωσε ο Γάλλος υπουργός. Ο Γάλλος υπήκοος είναι 27 ετών και το ονοματεπώνυμο του δεν έχει δοθεί για την ώρα στη δημοσιότητα.

Συνολικά, περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία επεσήμανε ότι έχει παράσχει βοήθεια σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου. Είκοσι ένας από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι υπάρχουν τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι επιθέσεις οργανώθηκαν από το εσωτερικό της χώρας

Σημειώνεται πως η Βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμερα πολλαπλές επιδρομές σε σπίτια υπόπτων και πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακόμη, η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας δήλωσε πως οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

“Έχουμε αποτρέψει πέντε και αυτές οι τρεις πρόσφατες επιθέσεις, σε κάποιες απ’ αυτές υπάρχουν αναμφίβολα διεθνείς διαστάσεις. Πάντα εξετάζουμε αν κάτι κατευθύνθηκε από το εξωτερικό, όμως θα έλεγα πως το μεγάλο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κατευθύνεται από το εξωτερικό” ανέφερε χαρακτηριστικά η Κρεσίντα Ντικ στην τηλεόραση του BBC.

Η πρωθυπουργός Τερέσα Μέι συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής για την ασφάλεια. Τα ονόματα των τριών δραστών αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ώρες, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη υπηρεσιακή φάση των ερευνών.

Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα