CIA: Παραίτηση Πετρέους λόγω εξωσυζυγικής σχέσης

default image

Εκτός CIA έθεσε εαυτόν ο διευθυντή της Ντέιβιντ Πετρέους. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Δεκτή η παραίτηση από τον Ομπάμα (Vid)

Ο Διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους έστειλε επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες και δήλωσε: “Θα έχουμε κάτι από τον πρόεδρο για το θέμα αυτό σήμερα”.

Ο Πετρέους, αναφέρει σε μήνυμά του προς το προσωπικό της CIA ότι παραιτείται εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

“Μετά από 37 χρόνια γάμου, έκανα μια εξαιρετικά κακή επιλογή δεσμευόμενος σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο ως συζύγου όσο και ως επικεφαλής ενός οργανισμού όπως ο δικός μας”, σημειώνει ο Πετρέους.

Πρώην βοηθοί του Πετρέους δήλωσαν ότι “ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια” δεν  θα πιστέψουν ότι ρίσκαρε την καριέρα του για κάτι τέτοιο.

Εκπρόσωποι της CIA, επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα της επιστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press πέτρα του σκανδάλου ήταν η προσωπική του βιογράφος Paula Broadwell, η οποία τον ταξίδευε μαζί του όταν ήταν ακόμα διοικητής στο Αφγανιστάν.

Η θητεία του Πετρέους στη CIA άρχισε να κλυδωνίζεται όταν η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο υποστηρίζοντας ότι “αποκοιμήθηκε” κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Βεγγάζη.

Παρ’ όλα αυτά συνεργάτες του αναφέρουν ότι η παραίτησή του δεν έχει να κάνει με τη Βεγγάζη.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Πετρέους γνώρισε την σύζυγό του Hollister “Holly” Knowlton το 1973 στο West Point όταν ήταν δόκιμος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, ο πιθανότερος διάδοχός του είναι ο Μάικ Μορέλ, σημερινό “νο 2” της CIA.

Ο Πετρέους διετέλεσε διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Διορίστηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Λίον Πανέτα, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτ Γκέιτς.

Αποδέχτηκε την παραίτηση o Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα αποδέχτηκε  την παραίτηση του διευθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, επαινώντας τον ως ένα από τα πιο σημαντικούς στρατηγούς της γενιάς του και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η CIA θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη βασική της αποστολή, και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον αναπληρωτή διευθυντή, Μάικλ Μορέλ”, ανέφερε ο Ομπάμα σε γραπτή του δήλωση.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών οι σκέψεις και οι προσευχές του συνοδεύουν τον στρατηγό Πετρέους και τη σύζυγό του.

“Τους εύχομαι το καλύτερο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή” σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα