CNN: Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο – Δίκτυο σαμποτέρ σε όλη τη Ρωσία

CNN: Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο – Δίκτυο σαμποτέρ σε όλη τη Ρωσία
Το Κρεμλίνο κατά τη φερόμενη επίθεση με drone TWITTER

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι φιλοουκρανοί πράκτορες εντός της Ρωσίας πραγματοποίησαν την επίθεση drone στην προεδρική κατοικία.

Η Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πρακτόρων και υποστηρικτών της εντός της Ρωσίας που εργάζονται για την πραγματοποίηση δολιοφθοράς κατά ρωσικών στόχων και έχει αρχίσει να τους παρέχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για την οργάνωση επιθέσεων, αναφέρει το CNN.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτοί οι φιλοουκρανοί πράκτορες εντός της Ρωσίας πραγματοποίησαν την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχε στόχο το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου, εκτοξεύοντας drones από το εσωτερικό της Ρωσίας και όχι από την Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές αν άλλες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης μιας που στόχευε κατοικημένη περιοχή κοντά στη Μόσχα και μιας άλλης σε διυλιστήρια πετρελαίου στη νότια Ρωσία, εκτοξεύθηκαν επίσης από το εσωτερικό της Ρωσίας ή διεξήχθησαν από αυτό το δίκτυο φιλοουκρανών πρακτόρων.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει πυρήνες σαμποτάζ εντός της Ρωσίας που αποτελούνται από ένα μείγμα φιλοουκρανικών υποστηρικτών και πρακτόρων καλά εκπαιδευμένων σε αυτού του είδους τον πόλεμο.

Θεωρούν ακόμη ότι η Ουκρανία τους έχει προμηθεύσει με ουκρανικής κατασκευής drones ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποιο από τα χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει πραγματοποιηθεί με αυτά που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα πώς η Ουκρανία κατάφερε να μεταφέρει τα drones πίσω από τη γραμμή του εχθρού, αλλά δύο από τις πηγές εξήγησαν ότι έχει δημιουργήσει καλά εδραιωμένες διαδρομές λαθρεμπορίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή εξαρτημάτων τους στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα