Κρεμλίνο: Αναφορές για επίθεση με drone στην προεδρική κατοικία του Πούτιν

Κρεμλίνο: Αναφορές για επίθεση με drone στην προεδρική κατοικία του Πούτιν

Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Πούτιν στη Μόσχα με επίθεση drone στην προεδρική κατοικία, αναφέρουν οι Ρώσοι. Κατηγορούν το Κίεβο, το αρνείται η Ουκρανία.

Απόπειρα δολοφονίας του Βλάντιμιρ Πούτιν μετά από επίθεση με drone στην προεδρική του κατοικία φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία αναφέρει ότι αποσόβησε την επίθεση ζεύγους μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην κατοικία του προέδρου, κατηγορώντας την Ουκρανία για την απόπειρα.

Τα drones καταρρίφθηκαν στο Κρεμλίνο χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. Ο Πούτιν δεν έπαθε τίποτα”, ανέφερε.

Βίντεο δείχνει στήλη καπνού πάνω από το Κρεμλίνο

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο. Μετά από αυτό, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ουκρανική επίθεση με drone κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που διατηρεί κατοικία στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου.

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Τις περασμένες ημέρες η γερμανική εφημερίδα Bild έγραφε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν επίσης εξαπολύσει επίθεση στο Κρεμλίνο φαίνεται να κρατείται μυστική από τις ρωσικές αρχές.

Οπως ανέφερε το δημοσίευμα η επίθεση με drone – καμικάζι σημειώθηκε την Κυριακή (23/4). Αν και αποτυχημένη, η απόπειρα αυτή φαίνεται να κρατείται μυστική από τις ρωσικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22 απογειώθηκε στην Ουκρανία το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου βεληνεκούς με εμβέλεια έως και 800 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί πως το Κίεβο απέρριψε τις κατηγορίες του Κρεμλίνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της Ουκρανίας είπε ότι η χώρα δεν έχει “καμία σχέση με την επίθεση”, προσθέτοντας ότι μία τέτοια ενέργεια “δεν θα άλλαζε τίποτα στο πεδίο της μάχης και πιθανότατα θα ωθούσε τη Ρωσία σε πιο ριζοσπαστικές ενέργειες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα