Κοροναϊός: Νεκροί δύο επιβάτες του Diamond Princess – 394 νέα κρούσματα στην Κίνα

Κοροναϊός: Νεκροί δύο επιβάτες του Diamond Princess – 394 νέα κρούσματα στην Κίνα
AP

Τα δύο πρώτα θύματα του κοροναϊού στο κρουαζιερόπλοιο, που είχε τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ήταν περίπου 80 ετών. Στους 114 οι νέοι θάνατοι από τον Covid-19 στην Κίνα.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω σε αυτό πέθαναν, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Τα δύο πρώτα θύματα του κοροναϊού στο σκάφος, που είχε τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, ήταν αμφότερα περίπου 80 ετών, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο κυβερνητική χωρίς να την κατονομάσει.

Παράλληλα, οι αρχές στην ηπειρωτική Κίνα κατέγραψαν την Τετάρτη συνολικά 394 νέα κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 23η Ιανουαρίου.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας αυξήθηκε κατά 114 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σε συνολικά 2.118.

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της. Από έναν θάνατο κατέγραψαν οι αρχές στις επαρχίες Χεμπέι, Σαγκάη, Φουτζιάν, Σαντόνγκ, Γιουνάν και Σαανσί, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα στα 45. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ίδια του Χουμπέι είναι θεαματικά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.693).

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα