D-Day: Πέθανε 102χρονος βετεράνος όσο ταξίδευε για την 80η εκδήλωση

Διαβάζεται σε 2'
D-Day: Πέθανε 102χρονος βετεράνος όσο ταξίδευε για την 80η εκδήλωση
O Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απονέμει εύσημα σε βετεράνους που συνέβαλαν στην πετυχημένη απόβαση της Νορμανδίας, 2024 AP

Έφυγε από την ζωή ο 102 ετών Ρόμπερτ «Αλ» Περισίτι και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ όσο ταξίδευε για την 80η επέτειο της απόβασης της Νορμανδίας (γνωσtή και ως D-Day).

O 102 ετών βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν πρόλαβε να παρευρεθεί στην 80η επέτειο της εκδήλωσης για την απόβαση στη Νορμανδία. Ο Robert “Al” Persichitti από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν φτάσει στην εκδήλωση για το D- Day.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γερμανίας στις 30 Μαΐου μετά από επείγουσα ιατρική περίθαλψη σε πλοίο που κατευθυνόταν προς την Ευρώπη και την επόμενη μέρα πέθανε.

Ο “μεγάλος και ταπεινός”, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς ο Persichitti, συμμετείχε στη συμμαχική επιχείρηση στην Ιαπωνία και “υπηρέτησε την πατρίδα του γενναία και χωρίς δισταγμό”, όπως επιβεβαιώνει η Honor Flight (μια οργάνωση βετεράνων στην οποία ανήκε ο κ. Persichitti).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός βοηθά στη μεταφορά πρώην στρατιωτικών των ΗΠΑ στα μνημεία των αντίστοιχων πολέμων στους οποίους πολέμησαν. Έτσι και ο 102χρονος επιλέχθηκε για να παραστεί στην εκδήλωση στη Νορμανδία από το Εθνικό Μουσείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο πλήρωσε και οργάνωσε το ταξίδι.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα πάω», είπε στο WROC-TV μια μέρα πριν ξεκινήσει. Ο καρδιολόγος του μάλιστα ήταν αρκετά ενθαρρυντικός απέναντι στο ταξίδι του.

“Ο Περσίτι δεν πέθανε μόνος του”

Μαζί στο ταξίδι του ήταν και ο Al DeCarlo, ο οποίος υπηρέτησε μαζί με τον Persichitti στην Ιαπωνία αλλά και ο ιατρός του.

«Έβαλε τον αγαπημένο του τραγουδιστή, Φρανκ Σινάτρα, στο τηλέφωνό του και μας άφησε ήσυχα», ανέφερε ο Al DeCarlo.

Ο Περσίτι και ο Ντε Κάρλο υπηρέτησαν μαζί στο ιαπωνικό νησί Iwo Jiwa, που οι ΗΠΑ κατέλαβαν από τον αυτοκρατορικό στρατό της χώρας το 1945.

Ο επί 46 χρόνια φίλος του βετεράνου, πάστορας William Leone δήλωσε πως ο “Αλ”, είχε πραγματικά διάθεση για ζωή και συνήθιζε να επισκέπτεται σχολεία για να μοιράζεται με τα παιδιά τις εμπειρίες του. Ο βετεράνος ήταν επίσης και δάσκαλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα