Δαμασκός: Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της αστυνομίας

Δαμασκός: Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της αστυνομίας

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί σε οδόφραγμα της στρατιωτικής αστυνομίας στο Τζμπεϊντέτ Αρτούζ. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε  κοντά σε οδόφραγμα των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στην περιφέρεια νοτίως της Δαμασκού, όπου ο στρατός συνεχίζει να αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις προετοιμάζοντας επίθεση κατά των ανταρτών.

"Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί σε οδόφραγμα της στρατιωτικής αστυνομίας στο Τζμπεϊντέτ Αρτούζ", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία και στηρίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία σε όλη τη Συρία.

"Μετά την έκρηξη σημειώθηκαν σφοδρά πυρά, ενώ ο στρατός συνέχισε την ανάπτυξή του σε αγροτική έκταση μεταξύ Κφαρ Σούσα και Νταράγια", πρόσθεσε το Παρατηρητήριο που δεν γνωρίζει επί του παρόντος απολογισμό τυχόν θυμάτων.

Το Κφαρ Σούσα βρίσκεται στη νότια περιφέρεια της Δαμασκού και η Νταράγια βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, οι μάχες προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες σε αυτή τη μικρή πόλη.

Ο στρατός εκδιώκει τους αντάρτες από τις αγροτικές περιοχές που συνορεύουν με τη Δαμασκό και χρησιμεύουν ως ορμητήριά τους από το καλοκαίρι, όταν οι μάχες επεκτάθηκαν στις συνοικίες νοτίως της πρωτεύουσας.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, οι μάχες επαναλήφθηκαν σε συνοικίες του Χαλεπίου, της μητρόπολης του βορρά, όπου οι αντάρτες πραγματοποίησαν επιχείρηση φέτος το καλοκαίρι.

Τη Δευτέρα στα βίαια επεισόδια τουλάχιστον 111 άνθρωποι σκοτώθηκαν-47 στρατιώτες, 38 αντάρτες και 26 πολίτες- στη χώρα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου, που καταμετρά τουλάχιστον 40.000 νεκρούς στους 20 μήνες της σύγκρουσης.

SHARE:

24Media Network