Δανία: Ακροδεξιός πολιτικός καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλάκιση

Ο Rasmus Paludan επικεφαλής δεξιού κόμματος της Δανίας
Ο Rasmus Paludan επικεφαλής δεξιού κόμματος της Δανίας [email protected]

Ο Rasmus Paludan, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Stram Kurs της Δανίας, καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλάκιση για μια σειρά αδικημάτων συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Stram Kurs (Σφιχτή πορεία) της Δανίας, Rasmus Paludan, καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλάκιση, για διάφορα αδικήματα που είχε διαπράξει.

Σύμφωνα με το BBC, ο πολιτικός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο στο Neastved, την Πέμπτη και αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, της δυσφήμισης και της επικίνδυνης οδήγησης.

Οι κατηγορίες αφορούν σε γεγονότα που συνέβησαν το 2018 και το 2019.

Ο 38χρονος πολιτικός, είχε κάνει διάφορες ρατσιστικές αναρτήσεις κατά του Ισλάμ στα κανάλια κοινωνικών μέσων του κόμματός του.

"Οι Δανοί και η Δανία είναι πολύ προχωρημένοι για να συνυπάρξουν με τα πολύ χαμηλά επίπεδα μουσουλμανικών πολιτιστικών απορριμμάτων", είχε δηλώσει ο Paludan σε ένα από τα ρατσιστικά βίντεο.

Το 2019, ο Paludan κατηγορήθηκε καθώς έθεσε σε κίνδυνο την ζωή ενός πεζού, οποίος απλά στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο, την ώρα που ο πολιτικός το έβγαζε από το γκαράζ του. Ο πεζός κατέληξε στο καπό του αυτοκινήτου, αφού ο Paludan επιτάχυνε.

Το δικαστήριο του αφαίρεσε το δικαίωμα στην οδήγηση για 3 χρόνια. Ο Paludan δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής του, η οποία περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Paludan καταδικάστηκε για ρατσισμό. Πέρυσι, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 ημερών με αναστολή για ρατσιστικά σχόλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network