Γάζα: Τέσσερις άνθρωποι νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ισραηλινά πλήγματα
Διαβάζεται σε 2'
Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε την Τετάρτη στη Γάζα μετά από ισραηλινά πλήγματα.
- 15 Ιουλίου 2026 13:58
Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στοίχισε την Τετάρτη τη ζωή σε έναν άνδρα, τη σύζυγό του και την εξάχρονη κόρη τους στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι.
Το χτύπημα σε πολυκατοικία στην Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ στο κεντρικό τμήμα της Γάζας στοίχισε τη ζωή στον Ομάρ Αμπού Κάσεμ, στη σύζυγό του Ασμά και στην κόρη τους Χαμπέμπα, σύμφωνα με υγειονομικούς. Ο γιος τους επέζησε αλλά τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το πλήγμα είχε στόχο μαχητή της Χαμάς όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στη συνοικία Σεΐχ Ραντουάν στην Πόλη της Γάζας, ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, σύμφωνα με υγειονομικούς. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό αυτό.
Οι θάνατοί τους έρχονται να προστεθούν στους 1.100 και πλέον Παλαιστίνιους, κυρίως αμάχους, που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία του Οκτωβρίου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους του θύλακα.
Η εκεχειρία έπαυσε τις σφοδρές συγκρούσεις αλλά δεν σταμάτησε τη σποραδική βία. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από μαχητές στη Γάζα την ίδια περίοδο.