Δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στο Ιράν

Δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στο Ιράν

Τουλάχιστον 38 τραυματίες από την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον 38 πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν το παλαιότερο πολυώροφο κτίριο του Ιράν, το 15ώροφο κτίριο Plasco, που βρίσκεται στο κέντρο της Τεχεράνης, κατέρρευσε φλεγόμενο, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η φωτιά ξέσπασε στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου. "...Το κτίριο Plasco είναι ένα πολύ παλιό κτίριο στη νότια Τεχεράνη. Είναι κυρίως εμπορικό. Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά οι περισσότεροι πήραν εξιτήριο", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο είχαν ήδη απομακρυνθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακόμη την κατάσβεση της φωτιάς.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ομάδες διασωστών σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή. "Οι φλόγες διακρίνονταν από απόσταση χιλιομέτρων...αλλά οι περισσότεροι από τους ενοίκους και τους καταστηματάρχες μέσα στο κτίριο έχουν απομακρυνθεί", μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars και πρόσθεσε ότι "η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 8 πμ (τοπική ώρα) όταν πολλοί καταστηματάρχες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο".

Το κτίριο χρονολογείται από την αρχή της δεκαετίας του '60 και στεγάζει ένα εμπορικό κέντρο και βιοτεχνίες ενδυμάτων. Ήταν το πρώτο πολυώροφο κτίριο και το πρώτο εμπορικό κέντρο της Τεχεράνης και ήταν το ψηλότερο στην πόλη όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 1962 και μέχρι που τα επόμενα χρόνια κτίστηκαν ψηλότερα. Κατασκευάστηκε από τον Χαμπιμπολάχ Ελγκανιάν, έναν ιρανο-εβραίο επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη για διασυνδέσεις με το Ισραήλ και καταδικάστηκε σε θάνατο μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

SHARE:

24Media Network