Δεκαοκτώ ευρωβουλευτές ζητούν να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους του Αιγαίου

Two women hug each other after their arrival , from Turkey to the  shores of the Greek island of Lesbos, on an dinghy overcrowded by refugees and migrants, Friday, Dec. 25, 2015. The International Organization for Migrants said more than 1 million people have entered Europe earlier this week. Almost all came by sea, while 3,692 drowned in the attempt.(AP Photo/Santi Palacios)
Two women hug each other after their arrival , from Turkey to the shores of the Greek island of Lesbos, on an dinghy overcrowded by refugees and migrants, Friday, Dec. 25, 2015. The International Organization for Migrants said more than 1 million people have entered Europe earlier this week. Almost all came by sea, while 3,692 drowned in the attempt.(AP Photo/Santi Palacios) EUROKINISSI

Επιστολή 18 ευρωβουλευτών με την οποία υποστηρίζουν την υποψηφιότητα των κατοίκων του Αιγαίου για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα των κατοίκων του Αιγαίου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, εξέφρασαν 18 Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές από 5 διαφορετικές πολιτικές ομάδες, με επιστολή που έστειλαν στη νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ. Οι ευρωβουλευτές, καλούν την Επιτροπή να εξετάσει την υποψηφιότητα, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και να τιμήσουν τους κατοίκους της περιοχής του Αιγαίου.

Την πρωτοβουλία της επιστολής, είχε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και με το περιεχόμενό της, οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν τις ανιδιοτελείς θυσίες των κατοίκων του Αιγαίου κατά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης τους τελευταίους μήνες, καλώντας την Επιτροπή να τους τιμήσει με το σπουδαίο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής με τα ονόματα των Ευρωβουλευτών που τη συνυπέγραψαν:

"Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, γίναμε μάρτυρες της ανθρωπιστικής κρίσης την οποία εκατομμύρια Σύριοι πολίτες αντιμετωπίζουν. Η δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη ήταν μια εξέλιξη που μας βρήκε όλους απροετοίμαστους. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν πραγματικά, αποδεικνύοντας ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου έλαβαν γνώση της δυστυχίας των προσφύγων και, δίχως δεύτερες σκέψεις, στάθηκαν δίπλα τους. Οι καθημερινές εικόνες των κατοίκων να βουτούν στα παγωμένα νερά για να σώσουν αθώες ψυχές δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους. Η ειλικρίνεια και η ηρωική τους αυτοθυσία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στην πρόσφατη πρωτοβουλία που έλαβε χώρα στο διαδίκτυο, προτείνοντας τους νησιώτες κατοίκους του Αιγαίου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Σας καλούμε να εξετάσετε αυτή την υποψηφιότητα και, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης, να τιμήσετε τους κατοίκους της περιοχής του Αιγαίου με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή,

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χρυσόγονος Κώστας, GUE/NGL Group

Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισάβετ, EPP Group

Ζαγοράκης Θεόδωρος, EPP Group

Κεφαλογιάννης Μανώλης, EPP Group

Κούνεβα Κωνσταντίνα, GUE/NGL Group

Κούλογλου Στέλιος, GUE/NGL Group

Κύρτσος Γεώργιος, EPP Group

Μαυρίδης Κώστας, S&D Group

Παπαδάκης Δημήτρης, S&D Group

Παπαδημούλης Δημήτριος, GUE/NGL Group

Σπυράκη Μαρία, EPP Group

Συλικιώτης Νεοκλής, GUE/NGL Group

Χουντής Νικόλαος, GUE/NGL Group

Χριστοφόρου Λευτέρης, EPP Group

Lambert Jean, Greens/European Free Alliance Group

Sant Alfred, S&D Group

Faria José Inacio, ALDE Group

Zimmer Gabriele, GUE/NGL Group

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νόμπελ Ειρήνης, Πρόσφυγες, Νόμπελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοντά στις 300.000 οι υπογραφές για το Νόμπελ Ειρήνης σε Έλληνες που βοηθούν πρόσφυγες

Καμπάνια στο Διαδίκτυο: Δώστε το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες

SHARE: